Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Damianos

Opinie na temat Radeon 9550

Co sądzisz o Sapphire Radeon 9550 (oczywiście 128MB, 128bit)  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co s?dzisz o Sapphire Radeon 9550 (oczywi?cie 128MB, 128bit)

• Superancka karcisza!!!
      2
    • Bardzo dobra karta
      3
    • jest dobra
      6
    • normalna jak ka?da inna
      1
    • do bani
      1
    • totalne dno :) :D
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście komentarze bardzo mile widziane wręcz wymagane. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I czemu to ma służyć :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ocenie tej karty graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to dość dobra karta za rozsądne pieniądze. Dobra szczególnie wtedy, gdy nie oczekujemy cudów oraz świetnej wydajności w nowych grach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9550 są do bani. jednak jeżeli podkrecimy je to mary madeona 9600 (pro) i wtedy już dostaje kopa. wydajnosc wzrasta o ponad 50%. ja ze swojego gigabyte 9550 (250/200) wyciągnołem 440 na rdzeniu i pamięci 275

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta est w miare bez o/c. Ale jak trafimy na wersje xt i dotego na czerownym PCB to neiźle można ją zkręcić. Pzebije bez problemu 9600pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale jak trafimy na wersje xt i dotego na czerownym PCB to neiźle można ją zkręcić.

Co ma kolor laminatu karty do potencjalu OC? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie to nigdy nie spytałem sie co ma do tego kolor. :P Może chodzi o jakiś składnik do wytworzenia tej barwy ktory lepiej przewodzi :lol: Ale spróbuje sie dowiedziec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie... Wątpię, żeby miało to jakikolwiek wpływ ;) Barwniki mają mniej więcej podobny skład.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dokładnie to nigdy nie spytałem sie co ma do tego kolor. :P  Może chodzi o jakiś składnik do wytworzenia tej barwy ktory lepiej przewodzi  :lol: Ale spróbuje sie dowiedziec.

Chodzilo Ci po prostu o to, ze czerwone karty graficzne podkrecaja sie lepiej, kolor laminatu to tylko oznaka, a nie przyczyna dobrej podkrecalnosci. Tak samo po kolorze zapinek na radeonie 9800 pro mozna poznac jaki procesor grficzny zostal wykorzystany do jego budowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9550 to dobra karta do kręcenia, ale i tak mojego r9800 pro@xt nie przebije :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jest tansza. bardzo dobrze podkręcają się msi 9550 ale tylko te na czerwonym laminacie. ludzie osiągają na tych kartach świetne wyniki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. znowu kwestia czerwonego laminatu :) Ale taka kolorystyka ma na celu nie tyle zwiększenie wydajności, co zwrócenie uwagi na ten produkt, jako na karte b. wydajną :)

Masz może gdzieś wyniki testów tej karty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam. co do koloru.. nie ma on najmniejszego wyływu na kartę, jednak ta rewizja w której produkowano karty na czerwonym laminacie były bardzo podatne na oc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mojego R9550 (His) udało mi się podkręcić do 350 x 480 mhz. Jak narazie starcza do wszystkich gier (choć np. w Call of Duty 2 trzeba wyłączyć Dx 9.0, bo niemiłosiernie tnie; w 7.0 mogę ustawić wszystko na max i gra działa bez przycinki), choć oczywiście mogłoby być lepiej ;). Kupiłem go bodajże ponad rok temu, teraz kosztuje dużo taniej, więc to chyba jedna z lepszych kart z niższej półki.

PS. Mam czerwony laminat ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam niebieski laminat ;p

Swoja drogą ze swojego Gigabyta wyciągnąłem GPU-425, Memki poleciały na 275Mhz. Mi pasuje, tym bardziej że wyrwałem ją za 110zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

allegro ? gigabyte nie jest królem oc ale ma chyba najlepszy stosunek cena/wydajnosc po oc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo MSI sie lepiej krecą :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bo MSI sie lepiej krecą :P

Z jakiej racji? Ja słyszałem, że znakomita większość Radeonów 9550 od Gigabyte na szybkich pamięciach kręci się niesamowicie po założeniu wydajnego chłodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano z takiej. w gigabyte 9550 montuje się pamięci hynix i samsung 4ns (teraz juz tylko hynix). osiągają one około 260-270 mhz. po V modach około 290. w MSI uzywa się pamięci 3.3ns. pozwala to osiagać ludziom około 325-335 mhz a wiec taktowania wyższe niż w radeonie 9600XT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
allegro ? gigabyte nie jest królem oc ale ma chyba najlepszy stosunek cena/wydajnosc po oc

Nie allegro. Luke_Xe(OcMaster) :D

Co do pamięci, niestety prawda, max to ok. 275Mhz :( Rdzeń też nie rewelacja, u kumpla lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...