Damianos 0 Napisano 1 Lipiec 2005 Chciałbym abyście podpowiedzieli mi jaką grę gatunku strategicznego mi polecacie (chodzi o te gry co sie najpierw rozbudowuje państwo a następnie walczy z jakimiś innymi państwami bądź rasami). Za wszyskie sugestie z góry serdecznie dziękuje. Pozdrawiam Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 1 Lipiec 2005 RTS? Tylko klasyka, a mianowicie: - Starcraft (nieprzypadkowo na pierwszym miejscu...) - Warcraft 2 - Age of Empires 2 A z nowszych polece: - Warcraft 3 - Empire Earth (mi bardziej do gustu pierwsza część przypadła) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianos 0 Napisano 2 Lipiec 2005 coś mało tych propozycji można troszke więcej gierek wymienić? Bardzo proszę. A co myślicie o grze Settlers 4? i która gra z serii settlers według was jest najlepsza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 2 Lipiec 2005 5 to mało? Starcraft to taka gra od ktorej się odkleić nie można W settlersy nigdy nie grałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 3 Lipiec 2005 - Age of Empires (I i II) - Empire Earth II (niestety, nie grałem w to, ale słyszałem, że jest b. fajna) - Red Alert Ze strategii bardzo podobał mi się także Dungeon Keeper, ale to raczej nie jest czysty RTS [posiadacz tej gry proszony jest o pilne zgłoszenie się do mnie ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dacik 0 Napisano 9 Lipiec 2005 heh.. faktycznie ogniś było cóś takiego jak red alert (to był coś ).. ale z tego co pamiętam nie ma kontynuacji tego tytułu prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sammy-s 0 Napisano 9 Lipiec 2005 Po Red Alert II chyba już nic nie było . A ja Ci polecam z RTSów: - Age of Empires którakolwiek część - Warcrafta któregokolwiek (to ze staroci) - Kozaków II - Empire Earth II - Codename: Panzers FP (to te nowsze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dacik 0 Napisano 9 Lipiec 2005 to jest Samuel.. jego słuchajcie [w sensie, ze sie zgodzę, choć w 2 ostatnie gry nie mialem przyjemnosci zaszpilać] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sammy-s 0 Napisano 9 Lipiec 2005 Rzeknij słówko, a Ci pożyczę - u mnie leżą bezczynnie - taki los recenzenta - teraz bawię się GTR :]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dacik 0 Napisano 9 Lipiec 2005 <rzecze słówko> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sammy-s 0 Napisano 9 Lipiec 2005 No to teraz rzeknij w jaki sposób chcesz je ode mnie wyłudzić (znaczy się do której skrzynki na listy dostarczyć je opakowane w różową wstążkę i Dziennik Wielkopolski z zeszłego miesiąca (o ile taka gazeta istnieje)). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianos 0 Napisano 10 Lipiec 2005 Dajcie sobie siana z tymi przesyłkami. Gry ciekawe podajecie ale na mój sprzęt to nie bardzo :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dacik 0 Napisano 10 Lipiec 2005 Sammy... jakoś się sqmamy... np w Rybniku na hot-dogu albo cóś... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sammy-s 0 Napisano 10 Lipiec 2005 na hot dogu to trochę nieestetyczne, bo może zostać plama keczupu na chodniku, ale dobra daj znać jak będziesz chciał i mógł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dacik 0 Napisano 15 Lipiec 2005 wiecie co.. tak mi się pomyślało, że ktoś kompetentny... (tutaj z racji 'stażu' i doświadczenia proponuję Samuela) powinien zrobić topic na forum lub artykuł, który 'rozkoduje' czytelnikowi skróty jakimi oznacza się poszczególne gatunki gier. Więcej szczegółów odnośnie mojego pomysłu w naszym gabinecie (redakcja jako ciało niezwykle wrażliwe musi mieć trochę prywatności ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sammy-s 0 Napisano 15 Lipiec 2005 + FPP - First Person Perspective - perspektywa z punktu widzenia pierwszej osoby (tak zwane "oczy") + TPP - Third Person Perspective - trzecia osoba (widok zza pleców) + RPG - Role Play Game (przedstawiać chyba nie trzeba - bieresz rolę i heja ) + RTS - Real Time Strategy - strategia czasu rzeczywistego + FPS - First Person Shooter - strzelanina w 1 os. coś jeszcze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sammy-s 0 Napisano 15 Lipiec 2005 no kurde zapomniałbym: FPP - f. ex. Far Cry, Painkiller, Doom, Unreal, Myst TPP - Tomb Raider RPG - Neverwinter Nights, Morrowind (cRPG), Baldurs Gate RTS - Codename Panzers, Warcraft, Starcraft, Red Alert FPS - to co FPP oprócz Mysta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dacik 0 Napisano 15 Lipiec 2005 no niby nie tzn jak na razie nie przypominam sobie, żebys coś pominął... ale jakoś tak... krótko temat pojechałeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sammy-s 0 Napisano 15 Lipiec 2005 no bo gatunków mało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianos 0 Napisano 15 Lipiec 2005 jakich gatunków :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sammy-s 0 Napisano 25 Lipiec 2005 Wg Darwina wszystkie wyewoluowały, ale ja w te brednie nie wierzę . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianos 0 Napisano 27 Lipiec 2005 Jakby sie tak z bliska przyjrzeć to gry komputerowe też się zmieniają. Coraz więcej mieszanych gatunków się pojawia, tak jak w przyrodzie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 28 Lipiec 2005 Tak, ale nie wiem, czy to dobre zjawisko, choć może być źródem ciekawych rozwiązań. Dla mnie i tak zawsze najlepsze będą strategie ekonomiczne z prawdziwego zdarzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianos 0 Napisano 28 Lipiec 2005 Ja lubię różne gry: strzelanki TPP, strzelanki FPP, gry ekonomiczne, strategiczne, wyścigowe i jeszcze różne najróżniejsze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dizzy Dogg 0 Napisano 6 Październik 2005 Strategie? ooooo bajer: - Age of Empires [pierwsza część + dodatek] - Age of Empires [druga część + dodatek] - Age of Empires III - rewelacja, grafika na 6 [boski efekt bombardowań i rozlatywania się wielkich budynków na części], grywalność jak w Mithology czyli na -5, dźwięk - muza okej, sounds - średnie, męczące. Ale kilmat elegancja - zrezygnowano z "upgradów" z Mithology a tym samym lepiej się gra POLECAM! Pozostałe to: - Tropico [no bajer - szczególnie rewolucja ] Co do reszty - nie czuję klimatu - dlatego tylko dwie pozycje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach