Geo 9 Napisano 17 Czerwiec 2005 W tymacie publikujcie teksty piosenek, które Waszym zdaniem zasługują na miano utworów wszechczasów. [Jeśli kiedyś założymy zespół pieśni i tańca, to repertuar będziemy mieli jak znalazł ] Na początek proponuję "Englishman in New York", wykonywany przez Stinga i zespół The Police... I don't drink coffee I take tea my dear I like my toast done on the side And you can hear it in my accent when I talk I'm an Englishman in New York See me walking down Fifth Avenue A walking cane here at my side I take it everywhere I walk I'm an Englishman in New York I'm an alien I'm a legal alien I'm an Englishman in New York I'm an alien I'm a legal alien I'm an Englishman in New York If "manners maketh man" as someone said Then he's the hero of the day It takes a man to suffer ignorance and smile Be yourself no matter what they say I'm an alien I'm a legal alien I'm an Englishman in New York I'm an alien I'm a legal alien I'm an Englishman in New York Modesty, propriety can lead to notoriety You could end up as the only one Gentleness, sobriety are rare in this society At night a candle's brighter than the sun Takes more than combat gear to make a man Takes more than license for a gun Confront your enemies, avoid them when you can A gentleman will walk but never run If "manners maketh man" as someone said Then he's the hero of the day It takes a man to suffer ignorance and smile Be yourself no matter what they say I'm an alien I'm a legal alien I'm an Englishman in New York I'm an alien I'm a legal alien I'm an Englishman in New York Zamieszczony powyżej tekst piosenki jest własnością jego twórcy. Opublikowany został wyłącznie w celach edukacyjnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 17 Czerwiec 2005 The best of the best Metallica - Fade To Black Life it seems, will fade away Drifting further every day Getting lost within myself Nothing matters no one else I have lost the will to live Simply nothing more to give There is nothing more for me Need the end to set me free Things are not what they used to be Missing one inside of me Deathly lost, this can’t be real Cannot stand this hell I feel Emptiness is filling me To the point of agony Growing darkness taking dawn I was me, but now he’s gone No one but me can save myself, but it’s too late Now I can’t think, think why I should even try Yesterday seems as though it never existed Death greets me warm, now I will just say good-bye Zamieszczony powyżej tekst piosenki jest własnością jego twórcy. Został umieszczony jedynie w celach edukacyjnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Dacik 0 Napisano 17 Czerwiec 2005 // nie wiem... jest to tak całkiem legalne publikować teksty piosenek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Sammy-s 0 Napisano 17 Czerwiec 2005 // trzeba napisać, że tekst jest własnością jego twórcy i ze został umieszczony jedynie w celach edukacyjnych - wtedy to jest legalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 17 Czerwiec 2005 przestańcie gadać i napiszcie jakiś tekst Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Sammy-s 0 Napisano 17 Czerwiec 2005 a po co? to google nie ma? :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Geo 9 Napisano 17 Czerwiec 2005 a po co? to google nie ma? :mrgreen: W Google nie są wyróżnione piosnki wszechczasów, a o stworzenie takiej listy nam chodzi Więc nie marudź, tylko opublikuj tekst jakiegoś utworu // nie wiem... jest to tak całkiem legalne publikować teksty piosenek? Bardzo słuszna uwaga Więc aby być w pełni w porządku wobec prawa, proponuję, aby przy każdym tekście umieszczać tekst zaproponowany przez Samuela (sprawdziłem, jest b. w porządku ): Zamieszczony powyżej tekst piosenki jest własnością jego twórcy. Opublikowany został wyłącznie w celach edukacyjnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
przemsiar 0 Napisano 17 Czerwiec 2005 Rammstein (wiadomo ) :::Tier::: Was macht ein Mann was macht ein Mann der zwischen Mensch und Tier nicht unterscheiden kann was Er wird zu seiner Tochter gehen sie ist schön und jung an Jahren und dann wird er wie ein Hund mit eigen Fleisch und Blut sich paaren Was tust du Was füllst du Was bist du Doch nur ein Tier Was macht die Frau was macht die Frau die zwischen Tier und Mann nicht unterscheiden kann Sie taucht die Feder in sein Blut schreibt sich selber einen Brief entseelte Zeilen an die Kindheit als der Vater bei ihr schlief Was tust du Was füllst du Was bist du Doch nur ein Tier :::Zwierzę::: Co robi mężczyzna co robi mężczyzna który między człowiekiem a zwierzęciem nie widzi różnicy Co On pójdzie do swojej córki ona jest ładna i młoda i wtedy jak pies będzie parzył się z własnym potomstwem Co czynisz Co czujesz Czym jesteś Jednak tylko zwierzęciem Co robi kobieta co robi kobieta która między zwierzęciem a człowiekiem nie widzi różnicy Ona zanurza pióro w jego krwi pisze sama do siebie list martwe linijki do dzieciństwa kiedy ojciec przy niej spał Co czynisz Co czujesz Czym jesteś Jednak tylko zwierzęciem Zamieszczony powyżej tekst piosenki jest własnością jego twórcy. Opublikowany został wyłącznie w celach edukacyjnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Sammy-s 0 Napisano 17 Czerwiec 2005 W Google nie są wyróżnione piosnki wszechczasów, a o stworzenie takiej listy nam chodzi Więc nie marudź, tylko opublikuj tekst jakiegoś utworu Ale każdy ma inny gust tekst zaproponowany przez Samuela (sprawdziłem, jest b. w porządku ): No nie - i Ty w to wątpiłeś? ;( :/ :| Ale żeby nie było, że się odosabniam oto moja propozycja: Mydełko Fa Gdy się pojawiasz na szklanym ekranie Wizję zalewa czerwień twych ust Jesteś najlepsza zdecydowanie I ze wszystkich dziewczyn największy masz biust Wciąż po kanałach szukam twego ciała szept twój namiętny w mych uszach brzmi Patrzę się w ekran i ciągle mi mało mej cycoliny z kanału TV siebada siebada siabada mydełko fa siabada ty i ja ty i ja mydełko fa Piękna dziewczyno z kanału TV Przyjeżdżaj do mnie na kilka dni Jeśli się zgadzasz na to spotkanie Pomachaj ręka mi na ekranie siabada... Lubię oglądać jedną reklamę Domek z dredbudu a w domku my Chce taki domek i dużą wannę A w niej poprostu ja i ty Mógłbym cię mydlić mydełkiem fa było by fajnie siabadabada Dmuchał bym tobie z mydła balony Byłbym szczęśliwy i zadowolony siabada... Chciałbym cię mydlić mydełkiem fa Było by fajnie siabadabada Jeśli się zgodzisz na to spotkanie Pomachaj ręką mi na ekranie Piękna dziewczyno z kanału TV Przyjeżdżaj do mnie na kilka dni Mam względem ciebie poważne plany Chce ciebie poznać bo jestem nagrzany Mógłbym cię mydlić mydełkiem fa Było by fajnie siabadabada Jeśli się zgadzasz na to spotkanie Pomachaj ręką mi na ekranie Tekst jest własnoscią jego twórcy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Dacik 0 Napisano 17 Czerwiec 2005 Ja zapraszam na odcinek z serii: "Dobre bo polskie" Myslovitz - "Noc" Wiem że nie chcesz jeszcze spać wiem że myślisz o tym co ja że musisz zrobić coś czego nie chcesz że musisz wybrać między złem a niebem jest zbyt późno proszę śpij jest zbyt późno więc nie mów mi że ktoś się potknął i przeszedł zbyt blisko chciał powiedzieć słowo a powiedział wszystko nie bój się nie uciekaj przed snem bo sen to nic złego nic takiego nic wielkiego kiedyś przyjdą takie dni kiedyś przyjdą lecz nie dziś noc to pora nietoperzy spróbuj chociaż raz uwierzyć nie bój się nie uciekaj przed snem bo sen to nic złego nic takiego nic wielkiego Ira - "Parę chwil" Pięć po dwunastej więc pora już wstać Dzień mocno chwycić nim on złapie mnie Otwieram oczy i biorę się w garść Nie ma czym przejmować się Bo jest paru ludzi Bo jest parę w życiu dobrych chwil Bo jest parę złudzeń które warto mieć by żyć Choć raz, tylko raz, tu na ten świat Bóg nam pozwala przyjść Zawsze lepsze coś niż nic W kieszeni pusto czyli bez zmian Nie będę przecież ganiał jak pies Czy sięgnę nieba czy sięgnę do dna Wszystko do przeżycia jest Bo jest paru ludzi... Z bagażem pełnym snów Po wszystko i po nic Wyruszam dziś do nikąd znów Lecz zawsze warto iść Przez dzień do nocy, od nocy po dzień Bez planów życie to cały mój plan Mieć mogłem więcej, mam za to dziś mniej Nie bój się wystarczy nam Bo jest paru ludzi... /x2 Otwieram oczy i biorę się w garść Zamieszczony powyżej tekst piosenki jest własnością jego twórcy. Opublikowany został wyłącznie w celach edukacyjnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 17 Czerwiec 2005 Linkin Park - Numb I'm tired of being what you want me to be Feeling so faithless lost under the surface Don't know what you're expecting of me Put under the pressure of walking in your shoes (Caught in the undertow just caught in the undertow) Every step that I take is another mistake to you (Caught in the undertow just caught in the undertow) [Chorus] I've become so numb I can't feel you there I've become so tired so much more aware I'm becoming this all I want to do Is be more like me and be less like you Can't you see that you're smothering me Holding too tightly afraid to lose control Cause everything that you thought I would be Has fallen apart right in front of you (Caught in the undertow just caught in the undertow) Every step that I take is another mistake to you (Caught in the undertow just caught in the undertow) And every second I waste is more than I can take [Chorus] I've become so numb I can't feel you there I've become so tired so much more aware I'm becoming this all I want to do Is be more like me and be less like you And I know I may end up failing too But I know You were just like me with someone disappointed in you [Chorus] I've become so numb I can't feel you there I've become so tired so much more aware I'm becoming this all I want to do Is be more like me and be less like you [Chorus] I've become so numb I can't feel you there I'm tired of being what you want me to be I've become so numb I can't feel you there I'm tired of being what you want me to be Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Geo 9 Napisano 19 Czerwiec 2005 Dorzucę jeszcze "Między ciszą a ciszą" Grzegorza Turnau'a Między ciszą a ciszą Sprawy się kołyszą I idą i płyną Póki nie przeminą Każdy swoje sprawy Trochę dla zabawy Popycha przed siebie Po zielonym niebie A ja leżę i leżę i leżę I nikomu nie ufam I nikomu nie wierzę A ja czekam i czekam i czekam Ciszę wplatam we włosy I na palce nawlekam Na palce nawlekam Między ciszą a ciszą Sprawy się kołyszą Czasem trwają bez ruchu Klepią się po brzuchu Ale czasem i one Lecą jak szalone Wystrzelają w przestworza I spadają do morza A ja leżę i leże i leżę... Między ciszą a ciszą Sprawy się kołyszą Sprawy martwe i żywe Nie do końca prawdziwe Między ciszą a ciszą Sprawy się kołyszą I idą I płyną Póki nie przeminą Póki nie przeminą Póki nie przeminą A ja czekam i czekam i czekam I tylko ciebie wciąż wołam Ciebie wzywam z daleka Więc ja leżę i leżę i leżę Bo tylko tobie zaufam Tylko tobie uwierzę Tylko tobie uwierzę Zamieszczony powyżej tekst piosenki jest własnością jego twórcy. Opublikowany został wyłącznie w celach edukacyjnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 19 Czerwiec 2005 Piersi - virus sld Jak ja was kurwy nienawidzę I jak ja wami kurwy gardzę Jak ja się za was kurwy wstydzę Gdy za granicę czasem zajrzę Jak ja się wami kurwy brzydzę Jak ja was dobrze kurwy znam Jak ja się bardzo ludziom dziwię Którzy wybrali taki chłam To wszystko czego się dotkniecie Od razu obracacie w pył Szarańcza przy was to jest bajka Bo cały kraj już zgnił Rozpasłe mordy, krzywe ryje Kurestwo wszędzie tam gdzie wy Jak ja was kurwy nienawidzę Jak do was bym z kałacha bił A nawet jak wam plunąć w twarz To wy mówicie że deszcz pada Jebana wasza partia mać Co mi ojczyznę okrada Nadejdzie kiedyś taki czas Za wszystko kurwy zapłacicie W helikoptery wsadzą was I nigdy już tu nie wrócicie formułka- Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Geo 9 Napisano 19 Czerwiec 2005 Qba - nie dodałeś formułki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 28 Październik 2005 Green Day - "Holiday" - jak ja to kocham :*:*:*:*:*:*:*:* Say, Hey! Hear the sound of the falling rain Coming down like an Armageddon flame (Hey!) The shame The ones who died without a name Hear the dogs howling out of key To a hymn called "Faith and Misery" (Hey!) And bleed, the company lost the war today I beg to dream and differ from the hollow lies This is the dawning of the rest of our lives On holiday Hear the drum pounding out of time Another protestor has crossed the line (Hey!) To find, the money's on the other side Can I get another Amen? (Amen!) There's a flag wrapped around a score of men (Hey!) A gag, a plastic bag on a monument I beg to dream and differ from the hollow lies This is the dawning of the rest of our lives On holiday (Hey!) (Say, Hey!) "The representative from California has the floor" Zieg Heil to the president gasman Bombs away is your punishment Pulverize the Eiffel towers Who criticize your government Bang bang goes the broken glass and Kill all the fags that don't agree Trials by fire, setting fire Is not a way that's meant for me Just cause, just cause, because we're outlaws yeah! I beg to dream and differ from the hollow lies This is the dawning of the rest of our lives I beg to dream and differ from the hollow lies This is the dawning of the rest of our lives This is our lives on holiday Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 28 Październik 2005 Green Day - "Boulevard Of Broken Dreams" - to też kocham w ogóle z płyty American Idiot kocham wszystko :* I walk a lonely road The only one that I have ever known Don't know where it goes But it's home to me and I walk alone I walk this empty street On the Boulevard of Broken Dreams Where the city sleeps and I'm the only one and I walk alone I walk alone I walk alone I walk alone I walk a... My shadow's the only one that walks beside me My shallow heart's the only thing that's beating Sometimes I wish someone out there will find me 'Til then I walk alone Ah-ah, Ah-ah, Ah-ah, Aaah-ah, Ah-ah, Ah-ah, Ah-ah I'm walking down the line That divides me somewhere in my mind On the border line Of the edge and where I walk alone Read between the lines What's fucked up and everything's alright Check my vital signs To know I'm still alive and I walk alone I walk alone I walk alone I walk alone I walk a... My shadow's the only one that walks beside me My shallow heart's the only thing that's beating Sometimes I wish someone out there will find me 'Til then I walk alone Ah-ah, Ah-ah, Ah-ah, Aaah-ah Ah-ah, Ah-ah I walk alone I walk a... I walk this empty street On the Boulevard of Broken Dreams Where the city sleeps And I'm the only one and I walk a... My shadow's the only one that walks beside me My shallow heart's the only thing that's beating Sometimes I wish someone out there will find me 'Til then I walk alone... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Geo 9 Napisano 3 Listopad 2005 Qbe zamkną w więzieniu za naruszanie praw autorskich Swoją drogą - widzę, że jesteś fanem Green Day Całkiem niezły zespoł - pierwszy raz dowiedziałem się o nim z koszulki jakiegoś dzieciaka w jakiejś amerykańskiej kreskówce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 3 Listopad 2005 a neich mnie wsadza sory ale to oddawanie formulki to wedlug mnie glupi pomysl. A Green Day jest spoko-jakby co to wal do mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Sammy-s 0 Napisano 4 Listopad 2005 Całkiem niezły zespoł Hmm - to jakiś zespół jazzowy? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 4 Listopad 2005 tak jazzowy tak jak Ty jestes hiphopowy Macie zazdrosnicy Green Day zdobyl dwie nagrody MTV za naljepszy album roku (American Idiot) i za najlepszy zespol rockowy hehehheheheh niektorych Was to wkurza, a mnie to cieszy beuhehhehe buehehehehe kocham Green Day Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 4 Listopad 2005 Limp Bizkit - "Behind Blue Eyes" - normalnie bede plakal kurde chyba sie ostatnio za bardzo rozklejam No one knows what it's like To be the bad man To be the sad man Behind blue eyes And no one knows What it's like to be hated To be fated to telling only lies [Chorus:] But my dreams they aren't as empty As my conscience seems to be I have hours, only lonely My love is vengeance That's never free No one knows what its like To feel these feelings Like i do, and i blame you! No one bites back as hard On their anger None of my pain and woe Can show through [Chorus] Discover l.i.m.p. say it [x4] No one knows what its like To be mistreated, to be defeated Behind blue eyes No one knows how to say That they're sorry and don't worry I'm not telling lies [Chorus] No one knows what its like To be the bad man, to be the sad man Behind blue eyes. a tak zebyscie czasem nie zapomnieli to powtarzam tak jazzowy tak jak Ty jestes hiphopowy Macie zazdrosnicy Green Day zdobyl dwie nagrody MTV za naljepszy album roku (American Idiot) i za najlepszy zespol rockowy hehehheheheh niektorych Was to wkurza, a mnie to cieszy beuhehhehe buehehehehe kocham Green Day Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Sammy-s 0 Napisano 4 Listopad 2005 tak jazzowy tak jak Ty jestes hiphopowy Nie do Ciebie było i nie jarzysz kwestii, to się nie odzywaj . Macie zazdrosnicy Green Day zdobyl dwie nagrody MTV za naljepszy album roku (American Idiot) i za najlepszy zespol rockowy hehehheheheh niektorych Was to wkurza, a mnie to cieszy beuhehhehe buehehehehe kocham Green Day <{POST_SNAPBACK}> żadne wyróżnienie, chociaż naprawdę fajnym zespołem jest Green Day Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 4 Listopad 2005 Idz Ty Ty Ty hiphopczyku jeden Żadne wyróżnienie? To co według Ciebie jest wyróżnieniem? Podanie ręki Bush'owi i potem nie mycie jej przez tydzień? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Dacik 0 Napisano 4 Listopad 2005 Ja też nie uważam nagród MTV za wyróżnienie. To snobistyczna imprezka, taki "krąg wzajemnej adoracji". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 4 Listopad 2005 No nie ma to jak polskie słowiki z mandaryną na czele masz racje, ludzie nauczcie sie doceniać....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi