Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Darki

Modyfikacja starego komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Mam od 10 lat komputer który głównie służy mi do gier mmorpg. Jestem ogólnie zadowolony ale niestety ostatnio zauważyłem że nowe gry już nie działają płynnie nawet na najniższych ustawieniach. Chciałbym to zmienić. Mój sprzęt to: 

Procesor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz,  Socket 1366 LGA (0x1)

Płyta Główna: EX58-UD5 (0x00000205 - 0x00BF4A32)

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 550 Ti

Pamięci ram: DDR3 2 x 2GB (AENEON) + 1x4GB = 8 GB

Zasilacz: Chieftec Model NO: GPS-650AB A

Dysk: SAMSUNG HD502IJ ATA 500GB

Obudowa: Take Me Tm

Z tego co wyczytałem w internecie to są najważniejsze dane jakie chyba są potrzebne. Niestety nie znam się za dobrze na tym dlatego proszę o wyrozumiałość. Pozwolę sobie jeszcze dołączyć plik wygenerowany przez CPU-Z. Niestety nie wiem jak lub nie ma takiej możliwości ale nie mogę tutaj dodać tego załącznika, tylko graficzne dlatego wrzuciłem go tu: https://megawrzuta.pl/download/b561ff93d00603c2ed4be4a8c8b592f9.html

Jeżeli jeszcze coś miałbym podać proszę o info a postaram się jak najszybciej mi się tylko uda.

Głównym pytaniem jest czy warto coś zmieniać i w jakim stopni zmiana odniesie się do obecnych gier. Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hej jestem Justyna, właśnie się zarejestrowałam. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta graficzna wydaje się problemem, który może ciągnąć całą wydajność komputera w dół, dlatego tutaj bym najbardziej zwrócił uwagę na możliwy "upgrade" 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...