Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Terrowar

Porada na temat upgrade

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. To mój pierwszy post tutaj poniewaz szukam ekspertów ktorzy mogą mi co nieco doradzić biggrin.png Planuje upgrade 3 elementow w moim komputerze tj. procesor, karta graficzna oraz dokupienie ram. Moją główną grą jest Black Desert Online i chce aby ta gra śmigała bez zarzutów na mocnych opcjach graficznych a teraz jest tak sobie.

Mój obecny sprzęt:

procesor: Intel core i5-4430 @ 3.00GHz 3.00 GHz

karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 750 Ti

płyta główna: MSI B85M-E33(MS-7817)

RAM: DDR3 8 GB

zasilacz ma 700W

Jesli trzeba jeszcze cos dopisać to prosze mi powiedziec. Cena tu nie gra az tak istotnej roli, poniewaz odłożyłem sobie na to sporo. Jesli chodzi o Procesor patrząc na cyferki to model

Procesor Intel Core i7-4790K, 4.4 GHz, 8MB wydaje mi się najlepszy, ale nie wiem czy bedzie on ''kompatybilny'' i czy wszystko bedzie ze sobą grało. Ale jako że jestem zielony w tych sprawach sprzętowych to prosze o doradzenie. Również nie mam pojecia jaka powinna byc karta graficzna. Pamieci planuje dokupić jeszcze 8 GB zeby miec 16.

z góry dziekuje za odpowiedz i pomoc!

Edytowane przez Terrowar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor powinien działać z tą płytą. Kwestia sensu rozbudowy Hasawella i5->i7. Grafikę też możesz włożyć nowoczesniejszą do tego sprzętu, chociażby gtx 1050/1060. I tu chyba możesz najwięcej zyskać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...