tamara01 0 Napisano 3 Październik 2017 Mój laptop to Dell Inspiron 5721. Chciałabym wymienić w nim procesor na nowszy i lepszy ale nie wiem czy jest to mozliwe. Pomocy! Jesli mozna to na jaki procesor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RedRoger 8 Napisano 3 Październik 2017 Masz wlutowany procesor, jedyna opcja jeśli chcesz go "przyśpieszyć" to zainwestowanie w dysk SSD np. Samsung 850 EVO 250GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torad_eu 0 Napisano 22 Styczeń 2018 Niestety nie jest to możliwe ani jakkolwiek opłacalne, generalnie modernizacja i rozbudowa laptopa mija się z celem i efekt będzie mizerny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pit-computers 0 Napisano 6 Czerwiec 2018 Ja także jestem zdania, że nie warto bo nie wymienisz samego procesora bez kilku innych podzespołów tak aby wszystko poprawnie działało. Czy nie lepiej poczekać i zainwestować nowy sprzęt? Akurat na Pit-computers jest teraz kilka fajnych promocji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endor.com.pl 0 Napisano 21 Czerwiec 2018 Akurat w tym przypadku również uważam, że tego typu wymiana procesora czy pozostałych parametrów nie jest opłacalna bo w praktyce nie zapewni Ci to takiej wydajności jakiej oczekujesz i nie na długo. Może lepszą opcja będzie inwestycja w nowego laptopa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach