Gawla 1 Napisano 30 Maj 2017 Cześć jestem nowy na forum, i proszę o pomoc. Mam komuter zamkniety w obudowie HP compaq DC7800p (z wbudwoanym zasilaczem 240W) Pytanie jest takie czy da coś wymiana jakiegoś komponentu i czy jest to możliwe? Chodzi o to że nie mogę zakupić nowego komputera a zastanawiam się czy jest tu jest jakis podzespol ktory zasadniczo zmieni działanie tego pc (zasadniczo to znaczy gdy na najniższych ustawieniach w cs:go z najniższą rozdzielczością 800-600 rozciągnieta mam okolo 20-30 fps podciągnie go do stałych 30 wiecie cudów się nie spodziewam... ) Specyfikacje tego kompa: CPU: AMD Athlon 64 X2 5000B RAM: 2,00GB Dual-Channel DDR2 @ 370MHz PŁYTA Hewlett-Packard 3029h (XU1 PROCESSOR) KARTA: 256MB ATI Radeon HD 3400 Series (ATI) No i ta nieszczęsna obudowa, wiem ze moge kupic inną za psie pieniądze ale rzecz w tym ze musi to byc w tej hp compaq. Z góry dziekuje za pomoc ;D 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amso 1 Napisano 31 Maj 2017 Cześć, szału nie będzie ale z komponentów, które można zmodyfikować to: dołożenie RAMU wymiana dysku na SSD (chociaż akurat w przypadku CS-a nie wiem czy dużo to pomoże) Wymiana karty graficznej np na Radeona 6450, spokojnie znajdziesz też w wersji niskoprofilowej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gawla 1 Napisano 31 Maj 2017 Cześć, szału nie będzie ale z komponentów, które można zmodyfikować to: dołożenie RAMU wymiana dysku na SSD (chociaż akurat w przypadku CS-a nie wiem czy dużo to pomoże) Wymiana karty graficznej np na Radeona 6450, spokojnie znajdziesz też w wersji niskoprofilowej. Okej bardzo dziękuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Nowak 16 Napisano 6 Czerwiec 2017 Najlepiej wymienić dysk na SSD najprostsza i najtańsza opcja https://www.x-kom.pl/p/327330-dysk-ssd-adata-128gb-25-sata-ssd-ultimate-su800-3d-nand.html 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikomen 0 Napisano 22 Czerwiec 2017 Pytanie, czy w tym wypadku nie lepiej po prostu kupić jakiś komplecik, albo po prostu zgodnie z płytą zamieniać każdą część, a na końcu płytę główną... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Nowak 16 Napisano 3 Lipiec 2017 Wymienić płytę to trzeba już wymienić wszystko może kupić nowy komputer https://www.x-kom.pl/p/359774-desktop-shiru-4200-i5-7400-gtx1050-8gb-1tb.html + procesor i5 + 1050 + dobra cena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach