Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
take5oT

Problem z wybraniem zestawu PC i monitora

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie forumowicze mam taką dość poważną rozterkę mianowicie planowałem kupić PC za 5500 lecz po czasie jak to u mnie zaświtało mi w głowie że do takiego mocnego pc( no bo budżet pozwala na gtx 1070) monitor 19 calowy samsunga który ma 7 lat i padła mu połowa podświetlenia oraz działa w rozdzielczości 1440x900 ( jedyna pociecha że ma 75HZ) i 2 ms reakcji powoduje że nadal go używam.

Ale wracając do tematu doradźcie mi :

- Jak duża różnica w wydajności jest pomiędzy gtx 1070 a 1060 czy 1060 poradzi sobie na HIGH z grami typu Elex i inne które powstaną w 2018-2019 ( cyberpunk tak bardzo)?

- Brać gtx 1060 ( jeżeli tak koniecznie napiszcie mi najlepszy model i producenta no i oczywiście 6gb vramu) bo tutaj mam problem z tym że gigabyte i msi rzekomo mają głośne cewki z czego w msi są kiepskiej jakości)

- Zostać przy tym monitorze a jak padnie to zastąpić go ścianą ale mimo wszystko zostać przy 1070.

Mimo że dział dotyczy kart mam takie dodatkowe 2 pytania mianowicie.

- Jaki polecacie monitor w cenie różnicy między gtx 1060-1070 ( maxymalnie 21,5-24 cale wcale nie zależy mi na rozmiarze wręcz przeciwnie jestem zwolennikiem mniejszych monitorów ale wyczytałem gdzieś że im mniejszy tym gorzej dla karty i obrazu) ?

- Czy jeżeli brałbym słabszy komputer z 1060 to zrezygnować z ssd 128 GB na sam system czy wręcz przeciwnie do gorszego PC ssd jest bardziej wskazany?

licze na wyczerpujące odpowiedzi bo sam sobie z tym raczej nie poradze z tego powodu że mam średniawe doświadczenie w tych dziedzinach nieco wyolbrzymiając żeby nie przysparzać sobie większej wiochy bigsmile.gif

pozdrowionka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...