hartnik 0 Napisano 24 Maj 2017 Witam prośba - czy może ktoś zna jakiś program do sprawdzania czy nazwa pliku występuje na liście sporządzonej np w wordzie. Konkretny przykład : Mam na "chmurze" ponad 16 tys. utworów muzycznych. Ich nazwy /tytuły/ mam zapisane w dokumencie worda jeden pod drugim w kolejności alfabetycznej. Dostaję pendriva na którym jest ponad 800 plików mp3. Oczywiście mogę kopiować każdą nazwę pliku oddzielnie i sprawdzać czy już występuje na liście, ale takie sprawdzenie ponad 800 utworów jest "niemożebnie" uciążliwe. Czy jest jakiś program który pozwoli mi to zautomatyzować tzn otworzyć listę worda i porównać z nazwami plików na pendrivie wychwytując te, które się powtarzają. Będę wdzięczny za podpowiedź Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hartnik 0 Napisano 24 Maj 2017 Problem częściowo rozwiązałem sam metodą "prób i błędów" Niestety - tylko częściowo. Programem do hurtowej zmiany nazw plików udało mi się wyedytować nazwy plików z pendriva. Stan obecny: Mam dwie listy worda - jedną z nazwami plików na chmurze /16 tys szt/, drugą z nazwami plików na pendrivie. /800 szt/ Potrzebuję teraz rady "machera" od worda - jak porównać obie te listy wychwytując te które się powtarzają ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuziakeup 0 Napisano 7 Marzec 2018 hej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wyga36 0 Napisano 14 Listopad 2018 Cześć. Pracuję w firmie na dużej ilości danych i używamy programu atlas.si https://www.vebo.pl/atlas-ti-commercial Rewelacyjnie się sprawdza, jest typowo do analizy treści. Posprawdza częstotliwość występowania danej frazy. Możesz też przypisać kategorie akapitom lub zdaniom. Myślę, że Tobie się nada idealnie i koniec z łopatologiczną robotą. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Izaaaa 0 Napisano 19 Listopad 2018 Dzięki za informacje. Przyda się z całą pewnością. --- pożyczka dla zadłużonych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach