Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Pozzy

Antywirus G Data - opinie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy kojarzycie antywirusa G Data? Ojciec kupił sobie nowego laptopa i chce od razu mieć ,,coś na te wirusy" w sklepie jego znajomego proponują mu właśnie te oprogramowanie, przeglądałem na ich stronie http://www.esus-it.pl że mają zadziwiająco dużo wersji. Miał ktoś doświadczenia z tym programem, zależy mi na czymś co się łatwo zainstaluje i nie będzie problemów z konfiguracją, bo nie ma mnie teraz w domu i będzie musiał to zrobić sam. Wymogów co do skuteczności nie ma wielkich, bo sprzęt nie będzie jakoś intensywnie używany, ale na pewno pojawią się jakieś płyty, czy peny z filmami od znajomych.

Ps. Tak, wiem, że można spokojnie zainstalować coś darmowego, ale ojca nie przekonam, wychodzi z założenia, że darmowe to do kitu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja spotkałem się z opinią, ze lepiej nie mieć antywirusa na kompie niż go mieć :P. Ja jednak swój mam. Wcześniej był Norton teraz jest Eset.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem z niego zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam g datę u siebie, jeste z niego bardzo zadowolony, nie obciąża systemu, można łatwo skonfigurować pod siebie i też mocno stawiają na ochronę przed ransomware i cyberatakami, wersja total ma najwięcej funkcji i w sumie nie jest droga, co do pendrivów to g data jest chyba z jednym z najszybszych antywirusów jeśli chodzi o wyłapywanie zagrożeń, więc jak coś na pendrivie bezie podejrzanego to na pewno to wyłapie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam g datę u siebie, jeste z niego bardzo zadowolony, nie obciąża systemu, można łatwo skonfigurować pod siebie i też mocno stawiają na ochronę przed ransomware i cyberatakami, wersja total ma najwięcej funkcji i w sumie nie jest droga, co do pendrivów to g data jest chyba z jednym z najszybszych antywirusów jeśli chodzi o wyłapywanie zagrożeń, więc jak coś na pendrivie bezie podejrzanego to na pewno to wyłapie

jak długo masz g date już?? szukam czegoś sprawdzonego, bo dłuższy czas leciałem na darmowych oprogramowaniach, które nie dawaly takiej ochrony. Mam za duzo ważnych rzeczy na kompie i musze coś lepszego zainstalować. Mam jeszcze pytanie co do chmury w g dacie, korzystasz z tego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no już od jakiegoś czasu mam, miałem też wcześniejszą wersję i też była spoko, widać że mocno pracują nad tym żeby nic nie spowalniało, co do chmury, to tak korzystam, ważniejsze pliki, zdjęcia lecą automatycznie, bo ja to zawsze o tym zapominałem żeby jakoś to zgrać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na każdym kompie antywirus się przydaje, nawet z pozoru niewine rzeczy mogą ieźle namieszać w systemie. Niewiele się o tym mówi, ale takie dziury w oprogramowaniu pojawiają się tak często jak wirusy. Tylko nie wszyscy o tym wiedzą. U mnie g data ma taką funkcję i na razie ten problem mnie nie dotyczy. Widocznie odpowiedni chroni mojego kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez myślę o g dacie, na razie zainstalowaam sobie wrsję próbną total, ale łatwo to skonfigurować, w niektórych antywirusach trzeba szukać tych wszystkich funkcji a tu rach ciach i ledwo się spojrzy a już nawet skanowanie gotowe. Duży plus za fajny dizajn – to wszystko się dość, że łatwo się szuka to jeszcze nie szpeci mi komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie najważniejszym parametrem (oprócz oczywiście chronienia przed wirusami itp) jest to ile pobiera sobie "mocy" komputera i jak mocno go obciąża podczas pracy. Jak z tym jest w przypadku G DATA? księgowa Ruda Sląska

Edytowane przez Innocent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś z was miał do czynienia w wersją business?? Siostra mnie męczy żeby coś jej podpowiedzieć nt antywirusa, u niej to by było chyba na 3 czy 4 stanowiska, musi mieć na pewno wersję płatną, bo to wymóg jakiegoś tam konkursu czy projektu, wersję total znam więc g datę jej poleciłem ale ona chce coś do firm typowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi właśnie mój informatyk , dokładnie ten: http://mojinformatyk.eu/ polecam ostatnio tego antywirusa. Oni co roku wypuszczają kompletną nową wersje. Plusem też są częste aktualizacje bazy wirusów. Także moim zdaniem będzie to odpowiednie rozwiązanie do firmy lub domu :) Ja mam i bardzo sobie chwalę póki co. Komputer chodzi szybko i nic nie zamula :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz jej polecić wersję dla biznesu, też jest dobra, a poza tym ma dodatkowe zabezpieczeni serwera i centralne zarządzanie. G data ma bardzo dobrą pomoc techniczną, jak mialem problem to ekspresowo zadziałali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech sobie zainstaluje tego G datę, bo to dobry program antywirusowy. Sam go używam, a licencję kupuję w sklepie kluczsystem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...