tymekalex91 0 Napisano 10 Listopad 2016 Dzień dobry. Posiadam pytania dotyczące kosmetyków pochodzenia naturalnego jak olej laurowy. Na wielu stronach internetowych te specyfiki są opisywane jako cudowne. Są o wiele skuteczniejsze niż preparaty ze sklepów. Natomiast pojawia się pytanie czemu mydło alep nie jest używany w preparatach znanych firm? Właśnie ta rzecz nie daje mi spokoju. Czemu ogromne korporacje nie użyły tych składników do produkcji leków. Przecież w dużych firmach jest spora grupa fachowców i naukowców, którzy nie są w stanie wykorzystać takiego specyfiku jak olej laurowy. Jak sądzicie, czy rzeczywiście te naturalne kosmetyki są tak skuteczne jak piszą to na blogach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
pauulaaa 0 Napisano 10 Kwiecień 2017 Zależy czego używasz, ja stosuje raczej kosmetyki typu optima-plus.eu/olejki-eteryczne-herbaciany/, które działają relaksująco, odprężająco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Taurynka 0 Napisano 24 Kwiecień 2017 O oleju laurowym nie słyszałam. Ja kupuje olej konopny kosmetyczny z molpharmy - jest idealny do pielęgnacji całego ciała. Super sprawdza się przy AZS - odpowiedni nawilża skórę i chroni ja przed pękaniem. Dostępny jest w sklepach zielarskich więc z jego zakupem też nie ma problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Ridan 0 Napisano 25 Kwiecień 2017 Rzeczywiście jest teraz moda na naturalne kosmetyki. No i bardzo fajnie, bo to przecież dużo zdrowsze od chemicznych substancji. Ja bardzo lubię taki naturalny preparat z firmy Łysoń Balsam Spirtiv https://lyson.com.pl/kosmetyki/1984-balsam-sportiv-bio-30ml-2059766024957.html bo rozluźnia bolące mięśnie i nadaje się do stosowania po intensywnych treningach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi