Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
muadibb83

Dziwny problem z obrazem/grafą, restarty Pomocy :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam sprzęt PC - samemu składany. Wysyłałem go kurierem ostatnio - zabezpieczony jak najlepiej się dało (oryginalny karton/steropiany/bąbelki/kartony). Cóż mimo tego po otworzeniu zauważyłem lekkie wgniecenie w obudowie z boku (ze strony płyty głównej).

Po podłączeniu wszystkiego zobaczyłem na monitorze, paski, komp się zrestartował. Za trzecim razem wszedł do windowsa ale obraz był tak skaszaniony że ledwo coś widziałem, i zaraz znowu restart.

Podłączyłem więc kabel hdmi do integry i wszystko działa. Karta Radeon dalej siedzi w slocie - wiatraki się kręcą.

Pomimo włożenia hdmi do integry po podłączeniu Radka (R9 280x) kablami od zasilacza ekran jest ciemny i po jakimś czasie się restartuje.

Po wyłożeniu kabli od zasilacza jednakże pozostawiając kartę w slocie PCI Express (hdmi cały czas w integrze) komp działa normalnie.

Co może być problemem - oba Karta i Zasiłka to XFX i pomimo dobrej jakości ich serwis jest w US (wysyłka kosztować będzie krocie).

Może to niewiele informacji ale dobrze gdyby ktoś mnie nakierował czy to wina karty czy slotu czy zasiłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśteś pewnien, że w transporcie nic ne uległo uszkodzeniu? Bo dla mnie to bardzo prawdopodobna wersja. Chyba, że coś źle podłączyłeś, ale wtedy to by w ogołe raczej nie zaskoczył. Nie trzeba od razu do US odsyłać, oddaj do dobrego serwisu w Polsce, wyjdze taniej, a jak serwis dobry to tu coś poradzą. Ja jak coś się dzieje z kompem oddaję do Redicreo, ani razu mnie nie zawiedli, a widać, że się znają na rzeczy, bo serio różne rzeczy już działy sie w moim kompem. Także głowa do góry!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...