Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
trudlewski

Kurs CSS - gdzie warto online z egzaminem?

Rekomendowane odpowiedzi

Przydałby mi się kurs CSS. Gdzie najkorzystniej online kupić kurs, który będzie kończył się egzaminem po którym otrzyma się świadectwo ukończenia kursu? Wydaje mi się, że te darmowe kursy CSS chyba są okrojone. Poza tym "papier" zawsze się przyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

papier niekoniecznie się przyda, każdy będzie chciał zobaczyć co umiesz, czyli tutaj raczej dobre portfolio się przyda.

kursów jest cała masa wystarczy np. poszukać w google czy wideo kursy na youtube.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Papier nie jest ważny.. .Studia warto jest mieć , szczególnie na początku drogi zawodowej kiedy pracodawca widząć,że nie masz doświadczenie bierze je pod uwagę. Niemniej liczą się najbardziej Twoje umiejętności, portfolio. Darmowe kursy scs faktycznie za wiele Cię nie nauczą. Jeśli zależy CI na szerszej wiedzy to dobry kurs dla CSS3 dla zaawansowanych ma Strefa kursów:

http://strefakursow.pl/kursy/web_design/kurs_css3_zaawansowany.html

Polecam jeśli masz już jakieś podstawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że z darmowych kursów da się nauczyć bardzo dobrze kodować w CSS. Tylko trzeba poświęcić dużo czasu. Na temat przydatności studiów i papierków nie będę się wypowiadać. Każdy ma inne zdanie. Ale co do kursów to ja polecam kursy od EduWeb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EduWeb - ukończenie kursów gwarantuje oprócz wiedzy i umiejętności honorowanie świadectwa przez wszystkich pracodawców? Papier ukończenia kursu EduWeb jest coś wart?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważacie jak kontek, że ukończenie kursów EduWeb jest nic nie warte? To chociaż napiszcie czy te kursy mogą być wstępem do zaawansowanego poziomu znajmości poszczególnych języków przydatnych przy pracach webmasterskich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CodeCademy jest darmowe i może być wstępem do poznania języka styli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam CodeAcademy - dużo można się nauczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowaliście nauczyć się pisania lyoutów z książek do CSS? Słyszałam o kilku dobrych pozycjach książkowych ale nie wiem czy warto kupować. Nie chcę wydac na książkę gdzie będzie tylko i wyłacznie sucha teoria i ni z przykładów. Które Waszym zdaniem książki do nauki CSS warto kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam będę uczyła się pozycjonowania. Umiejętność ta przyda się nawet w życiu prywatnym jak będę pisała bloga. A Wy czego uczycie się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Internecie można znaleźć sporo porad w tym temacie. Warto trochę poszukać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niezbyt mam wiedzę w tym obszarze tematycznym. Dlatego też raczej ciężko będzie mi pomóc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki kurs robi się w jakimś biurze , a nie online moim zdaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się na tym niestety kompletnie nie znam... Dlatego też nie będę niestety w stanie pomóc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie też potrzebuje jakiś podstaw z CSS i nie wiem jak i gdzie zacząć. Ale pewnie wujek Google jak zawsze pomocny. smile.png

Edytowane przez Geo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompletnie się na tym nie znam... Nie będę mógł w tym obszarze tematycznym pomóc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy przed takim kursem trzeba być po maturze z matematyki? Jestem w klasie maturalnej i zastanawiam się czy na własną rękę nie przygotować się do matury pisemnej z takich książek https://merlin.pl/matura-z-matematyki-2018-materialy-pomocnicze-zakres-podstawowy-i-rozszerzony-czesc-1-klasa-3-szkoly-ponadgimnazjalne-matematyka-andrzej-kielbasa/7703220/. Dam radę? Co o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie za interesujące i sprawdzone porady. Myślę, że z całą pewnością przydadzą mi się one :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurs CSS z egzaminem?? Pierwsze słyszę :P

Bardziej niż papier w tym temacie przyda Ci się rzeczywista znajomość zagadnienia i umiejętność jego użycia najlepiej w połączeniu z HTML'em, Javascript'em i PHP'em.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomoże, wpisz sobie i znajdziesz darmowe oraz płatne kursy. Wiadomo, że te płatne lepsze, ale z darmowych też warto korzystac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...