maggamal1 0 Napisano 23 Październik 2015 Co jest skuteczniejsze w nauce języka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
gregorytomalski 0 Napisano 3 Listopad 2015 Zdecydowanie wybierz szkołę językową. Jeśli coś pójdzie nie tak w szkole to mozna wziąć kilka godzin korepetycji nie rezygnując ze szkoły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
makenay3 0 Napisano 5 Listopad 2015 Myślę, że szkoła językowa. Na korepetycje chodzi się raczej aby ktoś za nas odrobił prace domową Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
thomas1969 1 Napisano 10 Listopad 2015 Z pewnością szkoła językowa. Korepetycję są po to żeby zakumało się to czego w szkole językowej się nie udało i przygotować się na kolejną lekcję w szkole. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anbir 0 Napisano 10 Listopad 2015 Chyba korepetycje. Zależy też od korepetytora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Mistroz 0 Napisano 10 Listopad 2015 Zdecydowanie to zależy od korepetytora. Ale i też od ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
syszna 0 Napisano 12 Listopad 2015 Korepetycje, bo podchodzą do Ciebie prywatnie, a nie do grupy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
thomas1969 1 Napisano 1 Grudzień 2015 Chyba jednak taniej wychodzi szkoła językowa. Poza tym nasz pewny poziom, który nie jest zaniżany. Ale macie rację na korepetycjach można w swoim tempie i podchodzą indywidualnie. Jest więcej czasu poświęcane tylko dla Ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
fifi15 0 Napisano 1 Grudzień 2015 Witam serdecznie. Moim skromnym zdaniem uważam że lepsza jest chyba szkoła ponieważ wszystkiego można się nauczyć od A do Z pomału i tak aby człowiek zrozumiał. A wiadomo korepetycje nadają się dla osób które nie mają czasu na taką nauczę i potrzebują w szybkim czasie się czegoś nauczyć i to nauczyć czegoś konkretnego. Chociaż możemy również spojrzeć z tej strony że na korepetycjach uczysz się indywidualnie i może to jest lepsze ale mino wszystko gdybym miała wybierać wybrałabym szkołę językową. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
jermaczek88 0 Napisano 4 Grudzień 2015 Zdecydowanie wolałabym chodzić do szkoły językowej nawet kilka lat niż brać korepetycje z języka obcego. Szkoła uczy a korepetytorzy są różni. Jeden umie nauczyć drugi znowu niebardzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
maggamal1 0 Napisano 24 Listopad 2016 Postawiłem na szkołę, sam jestem na kursie w empiku i dużo lepiej mi to idzie niż na korepetycjach, może miałem pecha do korepetytorów ale miąłem wrażenie że rozciągają wszystko na maksa żeby więcej na mnie zarobić, w szkole jest jednak inaczej bo tempo się bardziej samemu ustala, też widze że mocniej kładzie się nacisk na praktyczne rzeczy a nie na klepanie w kółko gramatyki i sumie sam kurs też wyszeł mi korzystnie cenowo bo się jeszcze na promocje załapałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Starek 2 Napisano 21 Kwiecień 2017 Moim zdaniem jeśli naprawdę dobrze chcecie nauczyć się języka obcego to warto jest jednak zapisać się do szkoły językowej Samodzielnie mozna ogarnąć słowka. To fakt.Jest wiele programów internetowych. Można sobie również kupić fiszki. Jednak z gramatyką może byc problem. Nie mówiąc już o konwersacjach Aby nauczyć się gadać trzeba rozmawiać innymi. Dobre kursy ma moim zdaniem szkoła Empik https://empikschool.com/pl/dla-doroslych Gdzie sam aktualnie chodzę. Po pierwsze zajęcia mogą być w późnych godzinach tak więc latwo jest sobie to zgrać z robotą Po drugie stawiaja tam bardzo duży nacisk na konwersacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
bonmonika 0 Napisano 13 Czerwiec 2017 Oczywiście, że korepetycje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi