Vegeta1994 0 Napisano 28 Grudzień 2014 Witam. Mam dziwny problem z komputerem mojego kolegi, gdyż od jakiegoś czasu dziwnie wolno chodzi i dzieją się z nim problemy np. 1. Odpalanie skrótu ''Komputer'' a raczej jego ładowanie zajmuje długo a właściwie w ogóle nie chce się okno załadować. 2. Losowo odczytuje pendrive'y, dyski przenośne tzn. raz odpali a raz nie - takie ma kaprysy 3. Włącza/Wyłącza się dłuuugo po prostu już jest wyłączany z listy bezpośrednio (nerwy puszczają) 4. Kopiowanie plików np. z partycji na inną dłuuuugie (pokazuje po kilka godzin plik ważący 50 mb) 5. Gdy chcemy utworzyć np. Nowy Folder na pulpicie to ten się nie pojawia - trzeba odświeżyć ekran (np. F5) wtedy się pojawia Ogólnie sytuacja zaczęła się psuć już jakiś czas temu. Kolega chciał sam zrobić formatowanie ale bez skutków, myślałem, że to jego wina bo nigdy tego nie robił, a nie chciał czekać na mnie (pracowałem w innym mieście) no i gdy dzisiaj w końcu ja się za tego kompa wziąłem było wszystko pięknie po formacie pracowałem na nim jeszcze 2h (instalacje programów itd.) gdy natomiast wyłączyłem komputer rozstaliśmy się po czym otrzymuję od niego telefon, że jest to samo... Cóż osobiście stawiam na uszkodzenie samego komputera i tu się pojawia prośba o podpowiedzi co mogło się konkretnie uszkodzić.... Z góry dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam. Specyfikacja: Procek: Amd athlon x4 3,0 Grafika: Radeon 5850 1gb Ram 4gb Zasilacz: Logic 550W Windows 7 64 bit SP1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wistler 19 Napisano 28 Grudzień 2014 Sprawdź kondycję dysku (HD Tune na przykład). System może być zawalony. Do tego zasilacz z czarnej listy, do wymiany. ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vegeta1994 0 Napisano 28 Grudzień 2014 (edytowane) Dlatego specjalnie podałem ''markę'' tego zasilacza, żeby ktoś napisał o czarnej liście bo kumpel mi nie wierzy . Zacznę od sprawdzenia dysku Edytowane 28 Grudzień 2014 przez Vegeta1994 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach