Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
adreik1

Brak funkcji administratora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,otóż mam probrem z windows 7,dlatego iż mimo konta administratora nie moge zmieniać poszczególnych funkcji systemu,ponieważ wyskakuje komunikat że dostęp ma tylko administrator komputera,dodam,że aktywowałem konto w wierszu poleceń,macie jakieś pomysły co jest nie tak?

Poniżej dodaje zdj na którym nie moge zmienić obszaru powiadomien systemu mimo konta z funkcją administratora

post-15924-0-79994300-1417979308_thumb.jpg

Edytowane przez adreik1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,otóż mam probrem z windows 7,dlatego iż mimo konta administratora nie moge zmieniać poszczególnych funkcji systemu,ponieważ wyskakuje komunikat że dostęp ma tylko administrator komputera,dodam,że aktywowałem konto w wierszu poleceń,macie jakieś pomysły co jest nie tak?

Poniżej dodaje zdj na którym nie moge zmienić obszaru powiadomien systemu mimo konta z funkcją administratora

bład.jpg

Jak wygląda struktura pozostałych kont, tzn. czy posiadasz jakieś inne? Jakich komend używałeś? Zarzuć screenami może?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam na komputerze 2 konta jedno z funkcjami administratora a drugie stworzone przez wiersz polecenia komenda:net

user administrator /active:yes mimo to na obu kontach nie moge zmieniac funkcji systemu,tak jak w screenie powyzej.Ostatnio pobralem sterowniki do drukarki i nie moge zainstalowac ich na zadnym z kont poniewaz wyskakuje blad ze nie mam dostepu administratora.dodam ze oprogramowanie pobralem z internetu,czy to moze byc wina braku praw administartora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam na komputerze 2 konta jedno z funkcjami administratora a drugie stworzone przez wiersz polecenia komenda:net

user administrator /active:yes mimo to na obu kontach nie moge zmieniac funkcji systemu,tak jak w screenie powyzej.Ostatnio pobralem sterowniki do drukarki i nie moge zainstalowac ich na zadnym z kont poniewaz wyskakuje blad ze nie mam dostepu administratora.dodam ze oprogramowanie pobralem z internetu,czy to moze byc wina braku praw administartora?

Masz jeszcze opcję Uruchom jako administrator z menu kontekstowego (prawy przycisk myszy na aplikacji). Zobacz w panelu sterowania w kontach użytkowników, czy oba posiadają prawa administratora.

Używasz antywirusów, system oryginalny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Funkcja Uruchom jako administrator nie działa,Oba konta posiadaja prawa administratora,system niestety nie jest oryginalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Funkcja Uruchom jako administrator nie działa,Oba konta posiadaja prawa administratora,system niestety nie jest oryginalny

Spróbuj utworzyć nowe konto administratora i w nim spróbować zmienić te opcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nic nie pomaga,pewnie będę musiał wgrać nowy system...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wygląda struktura pozostałych kont?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Funkcja Uruchom jako administrator nie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...