adreik1 0 Napisano 7 Grudzień 2014 (edytowane) Witam,otóż mam probrem z windows 7,dlatego iż mimo konta administratora nie moge zmieniać poszczególnych funkcji systemu,ponieważ wyskakuje komunikat że dostęp ma tylko administrator komputera,dodam,że aktywowałem konto w wierszu poleceń,macie jakieś pomysły co jest nie tak? Poniżej dodaje zdj na którym nie moge zmienić obszaru powiadomien systemu mimo konta z funkcją administratora Edytowane 7 Grudzień 2014 przez adreik1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wistler 19 Napisano 8 Grudzień 2014 Witam,otóż mam probrem z windows 7,dlatego iż mimo konta administratora nie moge zmieniać poszczególnych funkcji systemu,ponieważ wyskakuje komunikat że dostęp ma tylko administrator komputera,dodam,że aktywowałem konto w wierszu poleceń,macie jakieś pomysły co jest nie tak? Poniżej dodaje zdj na którym nie moge zmienić obszaru powiadomien systemu mimo konta z funkcją administratora Jak wygląda struktura pozostałych kont, tzn. czy posiadasz jakieś inne? Jakich komend używałeś? Zarzuć screenami może? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adreik1 0 Napisano 8 Grudzień 2014 Mam na komputerze 2 konta jedno z funkcjami administratora a drugie stworzone przez wiersz polecenia komenda:net user administrator /active:yes mimo to na obu kontach nie moge zmieniac funkcji systemu,tak jak w screenie powyzej.Ostatnio pobralem sterowniki do drukarki i nie moge zainstalowac ich na zadnym z kont poniewaz wyskakuje blad ze nie mam dostepu administratora.dodam ze oprogramowanie pobralem z internetu,czy to moze byc wina braku praw administartora? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wistler 19 Napisano 8 Grudzień 2014 Mam na komputerze 2 konta jedno z funkcjami administratora a drugie stworzone przez wiersz polecenia komenda:net user administrator /active:yes mimo to na obu kontach nie moge zmieniac funkcji systemu,tak jak w screenie powyzej.Ostatnio pobralem sterowniki do drukarki i nie moge zainstalowac ich na zadnym z kont poniewaz wyskakuje blad ze nie mam dostepu administratora.dodam ze oprogramowanie pobralem z internetu,czy to moze byc wina braku praw administartora? Masz jeszcze opcję Uruchom jako administrator z menu kontekstowego (prawy przycisk myszy na aplikacji). Zobacz w panelu sterowania w kontach użytkowników, czy oba posiadają prawa administratora. Używasz antywirusów, system oryginalny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adreik1 0 Napisano 8 Grudzień 2014 Funkcja Uruchom jako administrator nie działa,Oba konta posiadaja prawa administratora,system niestety nie jest oryginalny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wistler 19 Napisano 8 Grudzień 2014 Funkcja Uruchom jako administrator nie działa,Oba konta posiadaja prawa administratora,system niestety nie jest oryginalny Spróbuj utworzyć nowe konto administratora i w nim spróbować zmienić te opcje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adreik1 0 Napisano 8 Grudzień 2014 Niestety nic nie pomaga,pewnie będę musiał wgrać nowy system... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spiderek19 0 Napisano 8 Czerwiec 2015 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norek14 0 Napisano 4 Listopad 2015 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zizu9 0 Napisano 23 Czerwiec 2016 Jak wygląda struktura pozostałych kont? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebikos 0 Napisano 1 Lipiec 2016 Funkcja Uruchom jako administrator nie działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach