Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
carlopapa

Piszczący bezustanny dzwięk w głośnikach.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na wstępie opiszę konfigurację kompa, a potem czego dotyczy problem:

płyta główna: asus sabertooth 990fx r2.0

cpu : amd phenom 2 x6 1090t BE

ram : corsair venegance ddr3 16GB 1600 Mhz

gpu : 2x evga geforce gtx 660 SC 2GB

dzwięk : SB Z-series

psu: ocz stealthxstrean 2 600w

sterowniki i bios najnowsze.

Dzisiaj tj. 23.05.2014 zaczęło coś piszczeć w głośnikach i trzeszczeć wtedy kiedy np przewijam jakąś stronę internetową jest tak na zintegrowanej karcie dźwiękowej jak i na sound blasterze. Piszczenie pojawia się po załadowaniu systemu i piszczy cały czas nic nie pomaga ani wyciszenie karty nic poprostu nic pomaga tylko odłączenie głośników od karty dźwiękowej lub wyłączenie wzmacniacza lub całkowicie kompa. Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Proszę jeśli już to o w miarę mądre podpowiedzim wracając do tego piszczenia to słychać to trochę tak jakby u sąsiada za ścianą był włączony odkurzacz. Myślałem że to wina zasilacza bo już parę lat ma i kupiłem nowy CORSAIR RM850 i niestety nie pomogło. Poodłączałem też wszystkie wiatraki i też nic to nie pomogło.

Wczoraj tj. 04.05.2014 wygrzewałem pastę termoprzewodzącą programem OCCT i podczas obciążenia procesora pisk znika a po wyłączeniu obciążenia wraca co jest grane??

Edytowane przez carlopapa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo że nikt nie chcę lub nie potrafi mi pomóc postanowiłem się jednak podzielić ponieważ problem rozwiązałem w dość nietypowy sposób, a może komuś zaoszczędzę nerwów i stresu, jako że mieszkam w Anglii i wtyczka do kontaktu ma tu 3 bolce z czym środkowy to uziemienie, podłączyłem polski kabel zasilający zasilacz z 2 bolcami i nic już nie piszczy, cisza jak ja kocham ten dźwięk smile.gif smile.gif smile.gif Problemem było kiepskie angielskie uziemienie zresztą jak wszystko inne, ale zabrało mi to 3 dni z kalendarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...