Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
florianek

Telewizor ULTRA HD 4K czy FULL HD 55" .

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie , który telewizor wybrać jak sądzicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że 4K. Technologia ta prędzej czy później zastąpi HD. Nigdy nie warto inwestować w stare rozwiązania, tym bardziej że TV kupujesz przynajmniej na kilka lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie 4K. Przy takim rozmiarze jak potrzebujesz będzie wielka różnica. LG ma całą serię z systemem WebOs- prostrzy i łatwiejszy od obecnych.

Zobacz www.widoknastadion.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy piszą i mówią , że jeśli 4K to duże przekątne :) , rzeczywiście pobawiłem się tym webOS i nawet moja babcia sobie z nim poradzi :) . Zobaczcie to LG 84LM9600 . Ja jednak chyba zostanę LG 55LA965V https://www.widoknastadion.pl/ .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zerknij sobie tutaj - na stronie masz artykuł na co zwrócić uwagę wybierając telewizor oraz głośniki do kina domowego. Najwazniejsza jest dobra rozdzielczość. Telewizor powinien mieć rozdzielczość Full Hd. Przekątna ekranu też jest bardzo ważna.Polecana wielkóść to od 32 cali minimum bo jak jest mniej to ciężko jest pisać o kinie domowym.Sam bym polecał telewizor o wielkości 50 cali. Taki właśnie jest moim zdaniem najwygodniejszy. Sam jakis czas temu kupilem sobie właśnie nowy sprzęt. Marki Sony.Jakość naprawdę dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki, który Ci się podoba. Teraz warto inwestować w 4k, dobry zestawik audio do tego i małe kino wysokich lotów. Ten LG 55LA965V nada się do kina domowego, choć osobiście preferowałbym 62"(zależy od pomieszczenia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem w 4K nieszczególnie warto w tym momencie inwestować. Za kilka lat może sytuacja w tym zakresie się zmieni, ale póki co jeszcze lepiej jest kupić lepszy telewizor Full HD. W zasadzie rzecz biorąc, to całe 4K traktuję w tym momencie jak marketingową wydmuszkę. Podobnie jest z megapikselami w aparatach. Wiadomo, że one o niczym szczególnym nie decydują, ale wielu sprzedawców i tak traktuje ten element jako kluczowy i na podstawie tego sprzedają sprzęt. Poszperajcie sobie o tych telewizorach trochę w Sieci. Choćby tu http://www.parkfm.com.pl/telewizor-50-55-cali/

Edytowane przez halo3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FullHD przy 55 calach to jest jakieś nieporozumienie...  Myślałem że już nie ma takich TV. Tylko 4K, więcej pikseli zawsze lepiej. A ceny na prawdę niskie, sferis ma teraz na promocji fajne TV-ki, np. taki 55" Samsung - https://www.sferis.pl/telewizor-55-4k-samsung-ue55nu7172-4k-3840x2160-smarttv-p593727 przeceniony o 500 zł, z 2499 na 1999 zł.

Petarda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...