Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Ozi

Pomoc studentce w skompletowaniu komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję pomocy specjalistów wink.png

Chcę skompletować komputer stacjonarny, ale szczerze się przyznam, że nie mam zielonego pojęcia jakie części powinnam dobrać do mojego użytkowania, no i nie chcę żeby się okazało, że np. kupiłam jedną część za drogą i i tak nie będzie mieć takich osiągów jakie mogłaby mieć, bo reszta na to nie pozwala.

Do rzeczy;) Nie mam do wydania jakiejś szaleńczej kwoty, wolałabym się zmieścić w ok. 2500 zł, jako, że jestem biedną studentką. Kupuję go pod oficjalnym pretekstem, że mój leciwy laptop nie potrafi już ogarnąć nawet VisualStudio czy Matlaba (ostatnio renderowałam jakąś animację w blenderze i 700mb filmik renderował się 30h...), ale tak naprawdę najbardziej mi zależy, żeby pograć na wyższych ustawieniach (wiecie, coś typu Assassin's Creed, Wiedźmin, Tomb Raider itd, więc chciałabym żeby się nie cięło). Złożenie sprzętu do kupy nie jest problemem, robiłam to nie raz, potrzebuję tylko pomocy w doborze części.

Więc w sumie najważniejsze dla mnie to procesor (chociaż i5) i porządna - w miarę możliwości - karta graficzna.

Poratujecie? Bardzo bym była wdzięczna za każdą wskazówkę wink.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecę od siebie taki oto zestawik:

PROCESOR: Intel Core i5-4440 /3.1GHz, 6MB, LGA 1150, BOX

PŁYTA GŁÓWNA: Gigabyte GA-B85M-D3H /intel B85, LGA1150

PAMIĘĆ: Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix

KARTA GRAFICZNA: MSI Radeon R9 270X Gaming 2GB DDR5 256bit(1120/5600)

DYSK: Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600

ZASILACZ: Thermaltake Smart SE Modular 80+ 530W

OBUDOWA: Zalman Z3

NAPĘD: Samsung SH-224DB

Razem: 2545zł na esc.pl

Edytowane przez kluzor
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki bardzo za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamieniłbym w zestawie parę rzeczy na płytę główna Asus B85M-G Intel B85 oraz kartę graficzna Asus GeForce GTX 660, 2GB DDR5 żeby działało :) . Do tego przydałby się porządny monitor 21:9 UltraPanoramiczny Full HD LG 25UM65 :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...