krzyś 0 Napisano 13 Grudzień 2013 Witam. Potrzebuje pomocy ponieważ borykam się z tym od bardzo dawna. Mój komputer chodzi jak by chciał a nie mógł. Próbowałem różnych rzeczy opisane na necie żeby przyspieszyć go, ale nic nie pomaga, Najgorzej chodzi internet. Strony długo się ładują, a filmiki tak się tną że nie da się oglądać. POMOCY bo wyrzuce go za okno. Mój komputer to: Windows XP professional sp3 procesor intel celeron 2.40Ghz 1gb ram (2x512mb) grafika ATI Radeon 9550 256mb Mam nadzieje że ktoś mi powie co zrobić żeby lepiej chodził, komputer ma pare lat, ale powinien chodzić jakoś stabilniej. Z góry dzięki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk1999 17 Napisano 14 Grudzień 2013 Przydałoby się przeskanować kompa np.: Antimalware. Poza tym może Celofanowi jest za gorąco i włącza się Thermal Trottling - wyczyść wentylator z kurzu, wymień pastę na procu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyś 0 Napisano 14 Grudzień 2013 Kompa już przeskanowałem najnowszym Antimalware i znalazło 7 zainfekowanych plików i dałem je do kwarantanny. Windowsa stawiałem od nowa niedawno więc myśle że to nie jest wina systemu. sprubuje przeczyścić wentylator i procka, a czym i jak to wyczyścić i jaką pastą nasmarować?? nigdy tego nie robiłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojownik 0 Napisano 21 Grudzień 2013 Krzysiek , czy masz wykonaną kopię zapasową dysku? Może warto z niej skorzystać? Poświęcić możesz również czas na formatowanie dysku, efekty są zdumiewające a komputer skoro ma parę lat to ewidetnie tego potrzebuje ( o ile tego nie wykonywałeś wcześniej ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sync 0 Napisano 13 Styczeń 2014 Zrób sobie format, bo to chyba najlepszy sposób żeby odzyskać świeżość. To zasadniczo powinno pomóc w tym problemie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterBenek 0 Napisano 14 Styczeń 2014 Ale wiesz masz komputer 1 GB ramu a to w dzisiejszych czasach tyle co nic ;/ Niestety ale będziesz musiał dokupić sobie trochę pamięci, bo w krótkim okresie czasu znowu będzie zamulał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach