rsxs 0 Napisano 21 Listopad 2013 Witam. Nie znam się na komputerach dlatego liczę na waszą pomoc ale teraz do rzeczy: Pewnego dnia nie wyłączyłem komputera gdy była burza i gdzieś uderzył piorun i popsułem kartę sieciową. Kupiłem nową kartę sieciową ale nie mam jak jej podpiąć do płyty głównej Asus M3N78-CM ponieważ karta graficzna zajmuję 2 miejsca a ostatnie wolne miejsce gdzie mógłbym podłączyć kartę sieciową mam popsute.Mam teraz internet przez kabel USB bo mój modem ma taką możliwość ale z 25MB mam tylko 5MB. Dlatego proszę was o pomoc. Czy istnieje jakaś przejściówka która pozwoli mi w pełni korzystać z internetu? Czy pozostaje mi jedynie kupno nowej płyty głównej lub komputera? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel wsparcie ASUS 2 Napisano 9 Grudzień 2013 Witam, Jeśli masz kartę ze złączem PCI a oba masz zakryte przez grafikę to nie zastosujesz żadnej przejściówki. Jedyne co możesz zrobić to kupić kartę WiFi na USB i łączyć sie bezprzewodowo z routerem jeśli ma taką możliwość. Albo poszukać kary LAN na złącze PCIe x1 bo ten slot masz jeszcze wolny. Są dostępne adaptery LAN idące przez USB np. ASUS WL-330NUL, niestety jest to droższe rozwiązanie niż np karta wifi czy karta LAN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rsxs 0 Napisano 11 Grudzień 2013 Ok dzięki za odpowiedź ale mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli kupię kartę wifi na USB to będę odbierał normalną moc internetu tj. 25 MB ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rsxs 0 Napisano 11 Grudzień 2013 Witam, Jeśli masz kartę ze złączem PCI a oba masz zakryte przez grafikę to nie zastosujesz żadnej przejściówki. Jedyne co możesz zrobić to kupić kartę WiFi na USB i łączyć sie bezprzewodowo z routerem jeśli ma taką możliwość. Albo poszukać kary LAN na złącze PCIe x1 bo ten slot masz jeszcze wolny. Są dostępne adaptery LAN idące przez USB np. ASUS WL-330NUL, niestety jest to droższe rozwiązanie niż np karta wifi czy karta LAN. Ok dzięki za odpowiedź ale mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli kupię kartę wifi na USB to będę odbierał normalną moc internetu tj. 25 MB ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach