Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Deepsquatter

Tani upgreade

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam płytę główną GIGABYTE S-series M52L-S3P (rewizja 1.0), Procesor AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ , 4GB RAM , Karta graficzna ATI Radeon HD 5670 , Windows 7, zasilacz tracer 4life 400 silent

Interesuje mnie niewielkie podniesienie wydajności sprzętu. Na uwadze mam grę komputerową - jedną konkretną. Nie grywam w nowe gry i nie planuję. Gram tylko i wyłącznie w grę Vindictus EU Online. Wraz z nowymi udate'ami gry, wydajność drastycznie spadła (po mimo zredukowania detali do minimum). FPS w grze spada do 5 nawet. Nie zależy mi na pięknych efektach graficznych i super detalach. Chcę jedynie płynnej rozgrywki.

Myślałem nad dołożeniem 2 - 4 GB RAMU (DDR-2 2048MB KINGSTON PC800 CL6) oraz zmianie karty graficznej na POV GeForce GT630 128 bit 4GB HDMI.

Sprzedawca internetowy zapewnił, że karta będzie pasować do mojej płyty głównej - proszę o potwierdzenie. Proszę o opinie, czy taka modyfikacja może potencjalnie wpłynąć na poprawę wydajności gry i czy wyżej wymienione sprzęty pasują do mojej płyty głównej.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Deepsquatter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki masz budżet na te modyfikacje? Ostatnio modyfikowałem podobny sprzęt i zdecydowałem na wymianę płyty głównej i procesora. Na allegro można za śmieszne pieniąde kupić Athlony X4 (około 150 zł). Do tego dokup płytkę AM2+ (będziesz mógł wykorzystać obecne pamięci). Jak znów uzbierasz pare groszy to doinwestujesz w kartę graficzną i będzie nieźle to śmigało (jak na te pieniądze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...