Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
sarna10

Problem z win7 i dyskami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kilka dni temu laptopa Asus R500VJ bez systemu.Kupiłem go iz miałem zamiar sam wgrać system (po co przepłacac za system) ale mam z tym powazny problem, mianowacie udało mi sie go wgrać lecz jest problem z dyskami na którym wgrałem system jedna partycja na której jest system Windows 7 (64 bit) ma tylko 8GB a druga jest cała pusta ponad 600gb i w tym problem czy tak powinno byc od nowosci gdyż system mogłem wgrac tylko na dysk 8GB gdyż jest NTFS czemu nie mogłem go wgrac na drugi ponad 600gb dlatego ze jest fat32? nie moge go ani skonwertowac ani podzilelić na partycje, czy to wada fabryczna czy jak moeze jest sposób by zwiekszyć te 8GB?czy musze zainstalować win 8 bo na płycie sa stery od win8

z niecierpliwoscią czekam na odpowiedź.

Edytowane przez luk1999
Proszę bez chamskiego linkowania do skąpca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmniejsz drugą partycję o np. 40 GB, a następnie powiększ pierwszą partycję. Użyć możesz np. Easeus Partition Manager.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś podobny problem, tylko że z Vistą. Probowałem tę opcje, żeby najperw zmniejszyc wielkość jednego,a potem zwiekszyć drugiego, u mnie nie poszło niestety. Oddałem do Redicreo w Krakowie i mi to szybko i niedrogo ogarnęli, wiec proponuje i Tobie taka opcje, szkoda nerwów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...