Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Natrius1711

Problem z komputerem

Rekomendowane odpowiedzi

Na sam początek witam wszystkich forumowiczów ! otóż tak : Ostatnio brat mi przysłał komputer (cały zestaw Acer) podłączyłem wszystko ładnie cacy, gdy go uruchomiłem był wgrany widows 7. Zainstalowałem sterownik do karty graficznej i direct x A problem polega na tym że gdy odpaliłem np dead island to się cieło , a uważam że powinno smigac na hight ... CHodzi na maxymalnych tak samo jak na minimalnych tnie sie że szok, tu jest moje zapytanie co się dzieje ? parametry komputera: procesor amd phenom™ 9100e Quad-core processor. Ram 4gb, karta graficzna Geforce 8200 (po zainstalowaniu sterowników pokazuje że mam 9200)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobierz GPU-Z, włącz go i napisz jeszcze raz dokładnie, jaką masz kartę graficzną. Bo jeśli taką jak piszesz, to w ogóle dziwne, że Ci się ten Dead Island uruchomił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazuje Geforce 9200 256 mb

Ale na obudowie kompa pisze że Nvidia geforce 8200...

Edytowane przez Natrius1711

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz, na tej karcie graficznej nie ma prawa chodzić dobrze. Niestety jest za słaba, może do jakichś starszych gier będzie dobra, ale naprawdę nie ma sensu kupować nowych z myślą o tym komputerze. Żeby w coś pograć musiałbyś jednak dokupić nowszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko karte graficzną nie ? bo tak to komp chyba ogarnie gry z tym prockiem i ramem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...