Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
carlopapa

Athlon II x3 435 4 rdzeń i L3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam ten oto procesor jak w temacie, odblokowuje mi się do 4 rdzeńi i cache L3 na płycie ASUSA M4A79XTD EVO ale nie działa stabilnie. Czy mam takiego pecha, że 4 rdzeń i cache L3 są uszkodzone czy coś robię nie tak??? po zablokowaniu 4 rdzenia w biosie dalej jest nie stabilny. Czy może da się odblokować 4 rdzeń, ale bez L3???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się odblokować tylko rdzeni (bez cache L3). Nie spotkałem się z taką możliwością w żadnej płycie AM3, którą miałem w rękach.

Z tego co widzę, to już druga twoja płyta, na której sprawdzasz unlock, więc prawdopodobnie proc ma walnięty cache. Zdarza się (niestety)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jeśli płyta działa poprawnie bez włączonego Core Unlocker, to znaczy że sama płyta jest sprawna. Zablokowane rdzenie na procesorach AMD często sa blokowanie nie by ograniczyc uzytkownika tylko dlatego że dany rdzeń nie przeszedł rygorystyczneych testów na lini produkcyjnej. Blokowanie rdzenia i wypuszczanie procesora jako sprawnego z 3rzema lub 2woma ogranicza straty. W twoim przypadku wygląda że dokładnie tak jest. Fakt że płyta odblokuje rdzeń nie gwarantuje automatycznie że jest on sprawny i bedzie działał poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a szkoda tak to byś miał z cache3 że zdarzają się takie awarię to nie słyszałem szczerze ale zdarza sie widocznie szkoda tylko że już 2 płyta jak tu czytam była testowana a tu wadliwy procesorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...