Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Piechutus

Intel GMA X4500MHD i Battlefield Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jest to moja pierwsza wizyta na tym forum więc jeśli robię coś źle to proszę mi to wytknąć. A więc mój problem tyczy się karty graficznej Intel GMA X4500MHD oraz gry BF: BC2. Bowiem strasznie się na tą grę "napaliłem" ale niestety na stronce pokazującej czy ten w/w tytół mój stary laptop pociągnie okazało się że niestety: The ****-*-***** detects that your video card has 64 MB onboard video memory. You need to upgrade to a video card with at least 256 MB onboard video memory. Czy posiada ktoś tą kartę graficzną i działa mu? Lub ktoś wogóle wie czy ta gra mi "pójdzie"? Proszę o odpowiedź bo nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto (50zł jak dla mnie na grę to dużo bo nieczęsto je kupuje i tylko starsze tytuły ze względu na specyfikację komputera). Dodam że resztę wymagań mój komputer spełnia i pozostaje tylko kwestja karty graficznej. Jeśli niestety nie mógłbym pograć to podrzucił by ktoś nazwę dobrej karty graficznej do laptopa? Mój model komputera to Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V6535. Z góry dziękuję za odpowiedzi. See Ya!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuj, bo wyrzucisz kasę w błoto. Sprawdzałem grę na mocniejszej integrze wbudowanej w Sandy Bridge i jest tragedia. Raz, że stery Intela są mega słabe, co przejawia się w naprawdę bardzo, ale to bardzo słabej grafice w grze, a dwa, że cóż, Twoja karta po prostu tego nie ogarnie. Musiałbyś mieć jakąś dedykowaną, ale raczej nie ma sensu dokupienia jej do Twojego laptopa (w sumie nawet nie wiem, czy jest tam miejsce na taką kartę). Niestety, z grą będziesz musiał poczekać do nowego notebooka/komputera/ewentualnie konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mógłbyś polecić jakąś kartę graficzną (tak do 350 zł) żeby z wymagań sprostała jakimś nowszym tytułom np. Max Payne 3? Batman: Arkham City? i pasowała do mojego laptopa. Bo najbardziej denerwuje mnie właśnie karta bo przez nią nie mogę grać w większość gier. Np. dana gra (nie licząc karty) powinna mi działać w stałych 60 FPS'ach, a (licząc z kartą) mam ledwo 20/30.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy takich tanich laptopach ze zintegrowaną grafiką może w ogóle nie być możliwości podłączenia osobnej karty graficznej.

Najlepiej odwiedzić jakiś serwis laptopów i po prostu zapytać lub poszukać w sieci, czy płyta główna ma złącza w rodzaju MXM II, MXM III itp. Ale imo na 90% nie będzie takiej możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisał Luk, nie sądzę, żeby do tego notebooka dało się cokolwiek wrzucić jeszcze. Dobre i tanie były chyba mobilne 9600GT, dużo wydajniejszy będzie niż to co masz, ale nie wiadomo, czy w ogóle go tam włożysz. Musiałbyś, tak jak poradził Luk, udać się do jakiegoś sklepu prowadzącego serwis i spytać co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...