SimonSays 0 Napisano 6 Lipiec 2012 Witam, Moj Konfig: Phenom II 945 3 GHz 8 DDR2 800 MHz GTX 460 1 giga Zasilacz 600W Komp służy przede wszystkim do gier. Przyszedł czas na upgrade kompa. Mam dylemat, ponieważ na obecną chwilę nie mam kasy (budżet coś koło 1800 zeta) i na procek i na karte (Modele które mnie interesują poniżej), tylko na jedną z tych rzeczy (drugą mam zamiar kupić pod koniec przyszłego roku). Co lepiej kupić na dzień dzisiejszy: Core I7 2600k/2700k + płyta + 8 giga Ramu DDR3 1600 MHz (wtedy stara grafa zostaje) czy Grafikę GTX 670/680 - i tu pytanie czy mój Phenom II sobie poradzi z tą grafą??? Jeszcze raz zaznaczam ze część inwestycji chce zrobić w tym roku, a drugą cześć pod koniec przyszłego roku i wiem że w przypadku 680-ki bym musiał troszkę dołożyć. Proszę o odp Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NuCore 9 Napisano 6 Lipiec 2012 Franek zamuli GTX 6xx. Tylko zmiana cepa pomoże we wzroście wydajności. Poza tym jak komp do gier to i7 mija się z celem. Lepiej i5-2500K (SB) albo już i5-3570K (IB). PS Zasilacz 600 W czy "600 W"? Opcja numer dwa tyczy się wszelakiej maści no name-ów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sticky 17 Napisano 6 Lipiec 2012 Zgadzam się, że i7 do gier jest zbędny. Zapłacisz za HT, którego w grach nie wykorzystasz. Na Twoim miejscu zmieniłbym plaformę na intela, z tym, że zamiast pamięci 1600 to wziąłbym 1333 MHz. Różnicy w użytkowaniu nie odczujesz. 1600 MHz miały by sens gdybyś benchował i podkręcał żeby wycisnąc ostatnie soki ze sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SimonSays 0 Napisano 9 Lipiec 2012 PS Zasilacz 600 W czy "600 W"? Opcja numer dwa tyczy się wszelakiej maści no name-ów. Dzieki za fachową odpowiedź. Zailacz dokładnie to 600W OCZ. Czyli na pierwszy rzut kupię płyte, proca i pamątki. Dzinx za radę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NuCore 9 Napisano 9 Lipiec 2012 @ SimonSays Nie ma sprawy. Udanych zakupów:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach