Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
zielonedrzewko

problem z niewyświetlającymi się elementami stron internetowych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem, który niestety jest bardzo uciążliwy... Gdy włączam jakąś stronę internetową to nie wszystkie elementy, znajdujące się na niej, wyświetlają się. Nie mam pojęcia czym to zostało spowodowane. Proszę o pomoc. I dodam, że jestem laikiem komputerowym. Dołączam kilka print screenów żeby zobrazować problem.

post-13038-0-45466600-1340357734_thumb.jpgpost-13038-0-67143100-1340357737_thumb.jpgpost-13038-0-33985300-1340357740_thumb.jpgpost-13038-0-66018800-1340357743_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inna przeglądarka pewnie rozwiąże problem (Firefox, Chrome, Opera, itp.)

Wg screenów masz wyłączone ładowanie obrazków na stronach (przynajmniej w teorii) w IE.

Sprawdź ustawienie:

qVIK9.png

(Opcje internetowe znajdziesz w Panelu sterowania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, to chyba nie jest takie proste, "pokaż obrazy" mam włączone. Po za tym to jest tak, że tylko niektóre "obrazy" są niewidoczne. A przeglądarki wolałabym nie zmieniać, chyba że w ostateczności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba należysz do tego niedużego grona ludzi przywiązanych do IE... W IE można zresetować wszystkie ustawienia do wartości domyślnych, poniżej na tej samej karcie jest button Resetuj (po tym najlepiej zamknąć przeglądarkę i ją ponownie włączyć).

Pobierz inną przeglądarkę, zainstaluj i sprawdź czy problem występuje również tam. Jeżeli tak to nie problem IE.

Korzystasz z AV / Firewalla? Zmieniałeś coś w tej kwestii ost. w systemie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat już nieaktualny bo zaktualizowałam IE i już wszystko działa prawidłowo, bardzo dziękuję za pomoc i poświęcenie czasu, jestem wdzięczna naprawdę =) =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...