batsk 0 Napisano 14 Czerwiec 2012 Wcześniej jeżeli dłużej poczekałem to samo wchodziło a jak chciałem szybciej to naciskałem na pasku zadań i włączało się.Teraz nawet się nie pokazuje na pasku zadań a okienko znika!Pomocy!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sticky 17 Napisano 14 Czerwiec 2012 Naprawiałeś już instalację, bo nie pamiętam za bardzo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batsk 0 Napisano 14 Czerwiec 2012 Dawałem tylko naprawę w Orgin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sticky 17 Napisano 14 Czerwiec 2012 Powinno wystarczyć. System nie jest może zasyfiony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batsk 0 Napisano 15 Czerwiec 2012 (edytowane) Nie.Dysk C 70 GB, dysk D 302 GB wolnego miejsca. Co robić?Pomocy! Edytowane 15 Czerwiec 2012 przez batsk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sticky 17 Napisano 15 Czerwiec 2012 Nie chodzi o to ile jest wolnego miejsca, a o to czy nie ma w nim zbędnych aplikacji, wirusów i innych robaków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batsk 0 Napisano 15 Czerwiec 2012 (edytowane) Zbędnych aplikacji czyli jakich? Wirusów nie ma . Niepotrzebnych aplikacji też nie ma. Edytowane 15 Czerwiec 2012 przez batsk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 15 Czerwiec 2012 Jakiś AV masz zainstalowany? Komputer przeskanowany? Jak i w drugą stronę - AV może sprawiać kłopoty, można wyłączyć testowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batsk 0 Napisano 16 Czerwiec 2012 (edytowane) Avast. To dlaczego wcześniej nie robił problemów? Edytowane 16 Czerwiec 2012 przez batsk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 16 Czerwiec 2012 Nie robił? A co zaczęło działać po wyłączeniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batsk 0 Napisano 16 Czerwiec 2012 (edytowane) Mówie że nie robił problemów przed aktualizacją to dlaczego teraz miał by robić problemy ? Wyłączyłem avast ale okienko nadal znika! W multi jest teraz podwójny exp a ja nie mogę grać! Edytowane 16 Czerwiec 2012 przez batsk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sticky 17 Napisano 16 Czerwiec 2012 Napoisz do supportu EA, najprościej będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Napisano 16 Czerwiec 2012 Taa i stwierdzą, że kupno premium naprawi sprawę... W jakiej przeglądarce odpalasz Battlelog-a, Firefox? nie masz za dużo wtyczek po instalowanych? Spróbuj przeinstalować cała przeglądarkę + powyłączaj zbędne wtyczki/dodatki. Z racji że to laptop najpewniej miał już zainstalowany system w raz z mnóstwem aplikacji(przydatnych inaczej), które w większości cały czas zaśmiecają pamięć. Przejrzyj "Programy i funkcje" w panelu sterowania i wywal wszystko z Samsung w nazwie co nie jest driverem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batsk 0 Napisano 20 Czerwiec 2012 To nie popsuje komputera? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Napisano 20 Czerwiec 2012 Nie, w najgorszym wypadku usuniesz driver od czegoś i będzie go trzeba jeszcze raz zainstalować. Jak nie jesteś pewien, możesz się zapytać tutaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 21 Czerwiec 2012 Zrzut ekranu z panelu (przystawki) programów z panelu sterowania daj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batsk 0 Napisano 21 Czerwiec 2012 (edytowane) Dlaczego sądzicie, że to wina komputera lub programów skoro wcześniej działało?Gdyby była to wina komputera to od początku by nie działało. Myślę że nie trzeba nic usuwać tylko zmienić jakieś ustawienia w komputerze lub w Battlelogu. W panelu sterowania mam dwa drivery. Edytowane 21 Czerwiec 2012 przez Nerio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sticky 17 Napisano 21 Czerwiec 2012 Wiesz ciężko sądzić że wystarczy coś zmienić, skoro nie wiemy co zmieniałeś w międzyczasie. A wina komputera może być chociażby z tego względu, że to laptop, który do gier nie bardzo się raczej nadaje, a przynajmniej nie do tak wymagających jak BF3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 21 Czerwiec 2012 Jako najprostsze rozwiązanie zawsze pozostaje postawienie czystego systemu + połatany BF3. Znając życie problem się rozwiąże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sticky 17 Napisano 21 Czerwiec 2012 Chciałem to już dawno zaproponować, ale może coś by się naprawiło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batsk 0 Napisano 21 Czerwiec 2012 Wcześniej normalnie grałem. Pewnego razu gdy włączyłem komputer battlefield zaczął się sam aktualizować(wcześniej musiałem wydać zgodę). Po zaktualizowaniu zmienił się wygląd battlelogu i czaczęło znikac okienko . Wątpie że problem się sam rozwiąże, chociaż może... Wszystko zaczęło sie dziać po aktualizacji. Mój poziom to 2 srebrne orzełki, więc troche grałem . A problem jest już od miesiąca. pomocy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sticky 17 Napisano 22 Czerwiec 2012 Level postaci masz przypisany do konta mailowego, więc nawet jakbyś usunął wszystko co z BF3 związane i zainstalował na nowo to i tak miałbyś to zapisane. Mnie ostatnio znikało okienko, ale wystarczyło uruchomić komputer ponownie. Wydaje mi się, że to była wina przeglądarki, bo wcześniej wyskoczył mi błąd Chrome'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batsk 0 Napisano 22 Czerwiec 2012 A jak przeinstalować przeglądarke? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sticky 17 Napisano 23 Czerwiec 2012 Start -> Panel sterowania -> Odinstaluj program. Znajdujesz swoją, klikasz dwa razy i postępujesz zgodnie z instrukcją. Potem instalujesz ją z instalatora którego można pobrać z neta. Jakiej używasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 23 Czerwiec 2012 Przed wywaleniem i przed zainstalowaniem jeszcze CCleaner (pliki + rejestr). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach