ozi433 0 Zgłoś Napisano 25 Kwiecień 2012 (edytowane) Witam! Mam problem z dźwiękiem a dokładnie z sterownikiem realtek HD audio. Zrobiłem Format pc no i wszystko pięknie ładnie sterowniki od grafiki zaistalowane i przyszedł czas na sterowniki dźwięku niby zaistalowałem komp się zrestował i włączył się na nowo i ani dźwięku ani nic a system niczego nie widzi związanego z dźwiękiem. Czemu? Prosze o pomoc. Edytowane 25 Kwiecień 2012 przez ozi433 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wistler 19 Zgłoś Napisano 25 Kwiecień 2012 Sterowniki dobre (zerknij w menadżer systemu)? Wybrałeś dobre urządzenie do odtwarzania dźwięku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi433 0 Zgłoś Napisano 25 Kwiecień 2012 (edytowane) WDM R260 ten sterownik miałem jeszcze przed formatem i chodził super. A jak wchodze w dźwiek w panelu sterowania pisze Brak urządzeń audio Edytowane 25 Kwiecień 2012 przez ozi433 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk1999 17 Zgłoś Napisano 25 Kwiecień 2012 Podaj konfiguracje komputera i system. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi433 0 Zgłoś Napisano 25 Kwiecień 2012 System:Windows Xp płyta główna:gigabyte technology Co.,Ltd. Model:G31M-ES2L Chipset:intel-P35/G33/G31 Southbridge:82801GB(ICH7/R) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk1999 17 Zgłoś Napisano 25 Kwiecień 2012 Na XP przed instalacja driverow do audio Realteka trzeba dograc poprawke K888111. Zrobiles to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi433 0 Zgłoś Napisano 25 Kwiecień 2012 (edytowane) Poprawka mi się wgrała ze sterownikiem od razu Edytowane 25 Kwiecień 2012 przez ozi433 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 25 Kwiecień 2012 SP3 w XP jest (wtedy nie trzeba żadnych poprawek)? Tutaj masz najnowsze drivery: http://storage.dobreprogramy.pl/dodatki/WDM_R268(dobreprogramy.pl).exe Wywal poprzednie, ccleaner, zainstaluj nowe i zobacz czy coś się zmieni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi433 0 Zgłoś Napisano 26 Kwiecień 2012 (edytowane) Pobrałem i nadal nie robi Edytowane 26 Kwiecień 2012 przez ozi433 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 26 Kwiecień 2012 Jeżeli dźwiękówka jest wł. w BIOSie to istnieje ryzyko, że karta dźw padła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi433 0 Zgłoś Napisano 26 Kwiecień 2012 (edytowane) właśnie tego się najbardziej boje.Raczej jest włączono bo nic w biosie nie robiłem. Istnieje coś takiego ż e się mogło z własnej woli przestawić ?:( Edytowane 26 Kwiecień 2012 przez ozi433 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 27 Kwiecień 2012 Raczej nie, ale sprawdź sobie opcję Azalia Codec w zakładce Integrated Peripherals. Powinna być na enabled. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi433 0 Zgłoś Napisano 27 Kwiecień 2012 U mnie było na auto a enabled w ogóle nie było do zaznaczenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 5 Maj 2012 Czyli poprawnie, auto = enabled (chyba, że komputer zeświruje i sam będzie wyłączać) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi433 0 Zgłoś Napisano 16 Maj 2012 Zainstalowałem Fabryczne sterwoniki teraz i nadal nie robi. Czyż bym musiał kupić nową dźwiękówke ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 16 Maj 2012 Wszystko na to wskazuje, skoro dźwięku nie ma. Możesz jeszcze spróbować zbootować np. najnowsze Ubuntu LiveCD. Jeżeli nie będzie dźwięku to będziesz miał jasność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach