Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Rufin85

ASUS® P8Z77-V LX: USB 3.0, SATA 6GBs, ATI®CrossFireX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jestem tu nowy,i kompletnym laikiem w sprawach sprzetu,skladam nowy sprzet zeby troche pograc,nie jakis extreme taki sredni klasy.Zdecydowales sie na i5 i radka 7870,nie jestem pewny co do wybory plyty glownej w ofercie jest ASUS® P8Z77-V LX,ASUS® P8Z77-V: PCI-E 3.0 READY, WIFI, SLI, CROSSFIREX i maximus gene.

Wszyscy odradzaja mi ta pierwsza tylko ze roznica w cenie jest spora,Chcialbym spytac czy mi jako zwyklemu zjadaczowi chleba nie planujacego OC procka,wystarczy lX,i czy odczuje duza roznice w porownaniu do takiego Maximusa?I czy jesli wybiore ta plyte z wifi to nie bede musial juz kupowac karty wireless i jesli tak to jak dobra jest ta wbudowana?Z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie potrzebujesz sprzętu do podkręcania, to wystarczą ci płyty na H61 lub H67/H77 (jeśli planujesz zakup dysku SSD).

Na P8Z77-V LX szkoda by mi było kasy. Chyba już lepiej MSI Z77A-G43 - przynajmniej cena jest rozsądna.

Co do karty WiFi, to szkoda kupować tylko dla niej płytę. Karty WiFi na USB kupisz za sporo mniej niż 100 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to chodzi ze mieszkam w chorym kraju jakim jest Anglia,i tutaj w sklepach lx to juz jest najgorsza plyta jaka mozna wziac,za 40 futntow wiecej moge miec wersje v,bez lx,a za dodatkowe 10 funtow pro,nie wiem w Co sie pakowac,szczerze to 5 dych wiecej nie robi takiej roznicy,a moze kiedys zechce podkrecic,zastanawiam jakie sa roznice pomiedzy V a V pro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładne różnice są na stronie producenta: PRO ma dodatkowe dwa złącza USB 3.0 (4 na tylnym panelu, 2 na śledziu i 2 do wyprowadzenia) i bardziej rozbudowany układ zasilający. Zwykły P8Z77-V wystarczy spokojnie do podkręcania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jakiego weźmiesz proca.

Jeśli np. i7-2600k, to wolałbym dorzucić do pełnego P8Z77-V.

Do średniego podkręcania np. i5-3570k czy i5-2500k (tak do 1,3 V) powinien spokojnie wystarczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie to nie mialem w planach krecenia poki co potrzebuja kompa zeby pograc sobie w Shoguna 2,wiec zastanawiam sie czy wziac i5-3570k czy i5-2500k,jesli wezme Ivy To bede musail dokupic jakis cooler bo ponoc nawt bez OC potwornie sie grzeje.Plyte wezme pelna V,na przyszlosc zeby mies mozliwosc,poza tym jesli wezme V lx to bede musial dobrac wifi czyli zaoszczedze jakies 25 funtow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...