Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Maniaczek

Co o tym sądzicie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zamierzam sprawić sobie nowy komputer. Ponieważ nie chcę wydać zbyt dużo pieniędzy dlatego górna stawka to 1800 zł. Znalazłem juz Pc który wydaje sie być wydajny bedzie on używany raczej do gier wiec co o nim myślicie?

http://allegro.pl/amd-vision-a8-3870-moc-2-grafik-tuner-dvb-t-gratis-i2276052128.html

Pamięc ram zostanie zmieniona na 1600 MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gniot - nie warto. W tej cenie znacznie wydajniejsze konstrukcje można sobie poskładać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm w tej cenie ciężko jest coś lepszego poskładać. Jeśli możesz to podaj jaki proc itp:. Mi sie wydaje ze nie jest zły ponieważ cieżko jest kupic za taką cenę kompa z DDR5 grafiką i proc też nie jest najgorszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś zasilacz no-name, nawet nie wiesz jak długo Ci to pochodzi. Składaki allegrowe to śmieci, tam nikt porządnego komputera nie składa. Z pamięcią RAM to co za różnica czy ma 1333 czy 1600 MHz? Nawet jakby było 2133 to też nie ma różnicy. Oczywiście znajdą się tacy, na których te MHz zrobią wrażenie, ale wierz mi, że to nie ma praktycznie żadnego znaczenia. Jeszcze jeśli chodzi o gry to już w ogóle nie ma sensu dopłacania do wydajniejszych pamięci. Pamięci DDR5 w kartach z tak niskiego pułapu cenowego praktycznie w ogóle nie mają znaczenia, bo i tak nie włączysz na tym wodotrysków graficznych, które byłyby w stanie zapchać przepustowość (prędzej rdzeń karty nie wyrobi). Bierz to, co masz w linku - wydajniej, taniej, a obudowę sobie sam wybierzesz (nie jakiś śmieć jak w tej aukcji kosztujący całe 70 zł...) http://tinyurl.com/boqlzou

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha czyli mówisz ze to mało opłacaly zastawik ale z tego co podeslałeś niczym się nie różni oprócz prockiem. A co sądzisz o procku AMD FX-6100?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co ja widzę różni się wszystkim... O AMD FX ogólnie sądzę, że te procesory nie są godne tej nazwy. W grach mają problemy z nawet tańszymi intelami, jak dla mnie obecnie są to procesory nieopłacalne. Sam przez długi czas miałem Phenoma X4, a więc procesor AMD, ale obecne ich konstrukcje są po prostu słabe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem już, komputerów z allegro czy marketów się nie kupuje bo są słabe. Jakbym miał wybierać pomiędzy tymi procesorami to raczej wziąłbym i3, ale osobiście to dozbierałbym pieniędzy i kupił prawdziwe 4 rdzenie, np i5 2400 (najlepiej 2500k).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również odradzam zestawy z Allegro zwykle to straszne gnioty z zawyżonymi cenami. Jeśli chcesz pograć to ja złożyłem coś takiego tylko wyjechałem za budżet, ale myślę, że warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...