reflux2 0 Napisano 13 Kwiecień 2012 Witam! Mam problem z świeżo zakupionym Battlefiled 3. Gra w MP zawiesza się jak i cały komputer , działa tylko reset. Nie mam pojęcia o co może chodzić. Mój sprzęt to: Windows 7 64bit Ultimate NIVIDA GeForce 230 1.5GB Intel Core i3 CPU 530 2.93 GHz 2GB RAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sticky 17 Napisano 13 Kwiecień 2012 A zasilacz? Osobiście też mam to od jakiegoś czasu, ale częściej niż zawieszenie mam po prostu wyłączenie się gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Napisano 13 Kwiecień 2012 Kartę graficzną to Ty masz prawdziwego mocarza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tassiek 4 Napisano 14 Kwiecień 2012 (edytowane) A według mnie jeśli to wina sprzętu, to jest to prawdopodobnie za mało RAM-u. Sama siódemka w takiej wersji jak ty masz u mnie "zjada" ok. 1,2 GB, wiec dla gry nie pozostaje za dużo. EDIT. To co napisałem może być przyczyną jeśli gra zawiesza już podczas grania, a nie np. w menu, bo w sumie nie sprecyzowałeś w którym momencie zawiesza komputer. Edytowane 14 Kwiecień 2012 przez tassiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sticky 17 Napisano 14 Kwiecień 2012 Nie jest przyczyną Śmigałem na 2 GB RAM-u i jedynym objawem w BF3 było niesamowite zacinanie się gry, ale nie zawieszanie. Karta graficzna tez nie będzie powodowała zwiechy gry. Prędzej bym stawiał na uszkodzone pliki z grą. Spróbuj jeszcze raz zainstalować BF'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tassiek 4 Napisano 15 Kwiecień 2012 Hmm, niesamowite zacinanie gry przy zamulonym systemie, według mnie może powodować zawieszanie komputera, ale co ja tam wiem , ale rzeczywiście pierwsza rzecz to ponowne zainstalowanie gry . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sticky 17 Napisano 15 Kwiecień 2012 Działałem tak i nie było tego, dlatego od razu odrzuciłbym te opcję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Napisano 15 Kwiecień 2012 Zawieszałby gdyby memki były uszkodzone. Osobiście nigdy nie widziałem czegoś takiego (przy włączonym swap file), żeby system zawiesił się przez zbyt mało ramu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tassiek 4 Napisano 16 Kwiecień 2012 Wpadł mi taki pomysł do głowy, ponieważ miałem kiedyś taki problem z Gothic III. Problem zniknął po dołożeniu właśnie RAM- u. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach