Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
reflux2

BF3 PROBLEM POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam problem z świeżo zakupionym Battlefiled 3. Gra w MP zawiesza się jak i cały komputer , działa tylko reset. Nie mam pojęcia o co może chodzić.

Mój sprzęt to:

Windows 7 64bit Ultimate

NIVIDA GeForce 230 1.5GB

Intel Core i3 CPU 530 2.93 GHz

2GB RAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zasilacz? Osobiście też mam to od jakiegoś czasu, ale częściej niż zawieszenie mam po prostu wyłączenie się gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kartę graficzną to Ty masz prawdziwego mocarza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A według mnie jeśli to wina sprzętu, to jest to prawdopodobnie za mało RAM-u. Sama siódemka w takiej wersji jak ty masz u mnie "zjada" ok. 1,2 GB, wiec dla gry nie pozostaje za dużo.

EDIT. To co napisałem może być przyczyną jeśli gra zawiesza już podczas grania, a nie np. w menu, bo w sumie nie sprecyzowałeś w którym momencie zawiesza komputer.

Edytowane przez tassiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest przyczyną ;) Śmigałem na 2 GB RAM-u i jedynym objawem w BF3 było niesamowite zacinanie się gry, ale nie zawieszanie. Karta graficzna tez nie będzie powodowała zwiechy gry. Prędzej bym stawiał na uszkodzone pliki z grą. Spróbuj jeszcze raz zainstalować BF'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, niesamowite zacinanie gry przy zamulonym systemie, według mnie może powodować zawieszanie komputera, ale co ja tam wiem wink.png, ale rzeczywiście pierwsza rzecz to ponowne zainstalowanie gry smile.png.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działałem tak i nie było tego, dlatego od razu odrzuciłbym te opcję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawieszałby gdyby memki były uszkodzone. Osobiście nigdy nie widziałem czegoś takiego (przy włączonym swap file), żeby system zawiesił się przez zbyt mało ramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadł mi taki pomysł do głowy, ponieważ miałem kiedyś taki problem z Gothic III. Problem zniknął po dołożeniu właśnie RAM- u.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...