Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
flawik

nowy czy modernizacja komputera

Rekomendowane odpowiedzi

witam... Mam mały problem. Mam Komputer 3-4 letni o konfiguracji: Procesor - i7(2,6Ghz),Płyta Główna - EX 58-UD5, RAM - 3x1GB (PC - 10.666) 1333 Mhz (Patriot) Karta Grafiki ATI Radeon HD 4890 (1Gb) PCI - E Dual... Co by tu mozna było zmodernizować pod najnowsze gry typu Total War (gdzie gram na średnich detalach)..? Czy po prostu trzeba zainwestować parę nowych tysięcy złotych w nowy blaszak czy wystarczy wymienic kartę graficzną (jaką?). Konfiguracja nienajnowsza ale swego czasu była bardzo mocna... pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj.

Zmieniac nie ma sensu. Ja bym zrobil tak:

1. Zmiana grafy np.: Radeona 7870 lub 7950

2. Zakup SSD 120-128 GB np.: Patriot Pyro SE, Kingston V+200 (najlepszy stosuek cena/wydajnosc) lub Samsung z serii 830

3. Mozna ew. dorzucic jeszcze 3x 1 GB RAM-u

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuję. W praktyce wychodzi że i tak będzie trzeba jeszcze wymienić zasilacz(Tagan 600W) na mocniejszy. Czyli zostaje procek i Płyta Głowna...a reszta wszystko nowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, a nawet jestem pewien, że zasilacz 600W powinien w zupełności wystarczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

600 W do tego zestawu jest aż nadto. Stawiam, że w chwili obecnej Twój komputer nie ciągnie więcej niż 400 W. Tak więc zmiana na siłę jest bezsensowna, szkoda kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...