flawik 0 Napisano 16 Marzec 2012 witam... Mam mały problem. Mam Komputer 3-4 letni o konfiguracji: Procesor - i7(2,6Ghz),Płyta Główna - EX 58-UD5, RAM - 3x1GB (PC - 10.666) 1333 Mhz (Patriot) Karta Grafiki ATI Radeon HD 4890 (1Gb) PCI - E Dual... Co by tu mozna było zmodernizować pod najnowsze gry typu Total War (gdzie gram na średnich detalach)..? Czy po prostu trzeba zainwestować parę nowych tysięcy złotych w nowy blaszak czy wystarczy wymienic kartę graficzną (jaką?). Konfiguracja nienajnowsza ale swego czasu była bardzo mocna... pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NuCore 9 Napisano 16 Marzec 2012 Witaj. Zmieniac nie ma sensu. Ja bym zrobil tak: 1. Zmiana grafy np.: Radeona 7870 lub 7950 2. Zakup SSD 120-128 GB np.: Patriot Pyro SE, Kingston V+200 (najlepszy stosuek cena/wydajnosc) lub Samsung z serii 830 3. Mozna ew. dorzucic jeszcze 3x 1 GB RAM-u Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flawik 0 Napisano 16 Marzec 2012 Dziekuję. W praktyce wychodzi że i tak będzie trzeba jeszcze wymienić zasilacz(Tagan 600W) na mocniejszy. Czyli zostaje procek i Płyta Głowna...a reszta wszystko nowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tassiek 4 Napisano 17 Marzec 2012 Wydaje mi się, a nawet jestem pewien, że zasilacz 600W powinien w zupełności wystarczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sticky 17 Napisano 17 Marzec 2012 600 W do tego zestawu jest aż nadto. Stawiam, że w chwili obecnej Twój komputer nie ciągnie więcej niż 400 W. Tak więc zmiana na siłę jest bezsensowna, szkoda kasy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach