jaca17 0 Napisano 14 Luty 2012 Witam! Od kilku lat jestem uzytkownikiem konsoli playstation i zawsze gralem w gry na plejce. Ostatnio kupilem laptopa i pomyslalem ze moge tez na nim zagrac poniewaz gry sa tansze. Znalazlem na allegro goscia co sprzedawal klucze steam do gry DEAD ISLAND. Kupilem, zainstalowalem steam, wpisalem klucz i pobralem gre. Chcialem pograc w trybie coop-eracji ale kurcze nie laczy mnie z innymi ludzmi, nie znajduje gry a moja lista znajomych jest pusta. O co chodzi? jak grac onilne z innymi ludzmi? Uwaga powtarzam. Nie mialem nigdy doczynienia z grami komputerowymi takze nie znam sie i prosze o wyrozumialosc i szczegolowy opis instrukcji... dziekuje i pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Napisano 14 Luty 2012 Hmm, nie jestem pewien, ale możliwe, że do tej gry potrzebni są znajomi na Steam, którzy także posiadają tę grę. Nie wiem, nie grałem w nią i też podobnego problemu nigdy wcześniej z żadna steamową grą nie miałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Napisano 14 Luty 2012 Nie znam gry, ale znajomi raczej nie powinni być potrzebni. Steam poprawnie łączy się z siecią? Próbowałeś innych trybów gry, np. zwykła gra online czy coś takiego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaca17 0 Napisano 14 Luty 2012 Odpalam STEAM. Chodze po nim i wszystko jest ok. Jest zaktualizowany do najnowszej wersji, chodze po sklepie to tez wszystko dziala, nawet dodalem jakiegos znajomego. Steam dziala ale odpalam gre i wlaczam tryb single player i oczywyscie mam wlaczony tryb cooperacji oraz dostep do internetu. Wyskakuje mi informacja ze szuka graczy co sa w podobym odcinku gry ale nie znajduje nic... tak jakby nikt nie gral w to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaca17 0 Napisano 15 Luty 2012 no teraz to juz wogole sie wszystko porypalo odinstalowalem steam i dead island. Zainstalowalem ponownie wszystko od nowa, odpalam gre i mam czarny ekran a muzyka z gry leci... o co tu cholera chodzi? jeszcze chwila i sprzedam konto z gra a kupie na ps3 gdzie nie ma problemow... wrrr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wistler 19 Napisano 15 Luty 2012 Co to za laptop w ogóle? Jeżeli czarny ekran - nowe sterowniki zapodaj do grafiki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaca17 0 Napisano 15 Luty 2012 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=oVUUBWjbUko&feature=youtu.be Tutaj moj problem a lapek to acer aspire 5820TG incel core i5-450M 2,4Ghz karta graficzna 1GB HD ATI mobility radeon 4GB DDR3 pamieci ram A tak wogole to po co mam dawac nowe sterowniki skoro gra dzialala przed przeinstalowaniem? przeciez gra nie odinstalowywuje sie ze sterownikami do karty grafiki. Nadal problem pozostaje wielka zagadka... a moze powiecie mi jak wyczyscic kompa do zera?(tzn wywalic wszystkie dane i przywrocic go do stanu takiego w jakim byl kiedy go kupilem nowego)???? Edytowane 15 Luty 2012 przez jaca17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tassiek 4 Napisano 15 Luty 2012 Podczas włączania kiedy pojawi się logo Acer musisz wcisnąć alt+F10 o ile nie grzebałeś wcześniej w partycji recovery. Później postępuj zgodnie z poleceniami (ostatnio robiłem to na jakimś laptopie, ale nie pamiętam jakiej firmy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaca17 0 Napisano 15 Luty 2012 Podczas włączania kiedy pojawi się logo Acer musisz wcisnąć alt+F10 o ile nie grzebałeś wcześniej w partycji recovery. Później postępuj zgodnie z poleceniami (ostatnio robiłem to na jakimś laptopie, ale nie pamiętam jakiej firmy). zrobilem jak kazales szefie... lipa, nadal to samo bede musial chyba zainstalowac win 7 ponownie. Problem w tym ze nie mam plyty z win7... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tassiek 4 Napisano 15 Luty 2012 To co napisałem wyżej to właśnie powinno spowodować ponowną instalacje systemu z partycji recovery (powinno być okienko z opcją: "przywróć system w całości do ustawień fabrycznych", czy jakoś tak). Jeśli dzieliłeś dysk na partycje samemu czy robiłeś coś takiego to prawdopodobnie ten sposób nie zadziała. Wtedy w eRecovery wejdź w "wykonaj kopie zapasową" i tam powinna być opcja utworzenia płyty z systemem do przywrócenia. Po nagraniu płyty, zainstaluj z niej system. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaca17 0 Napisano 15 Luty 2012 (edytowane) To co napisałem wyżej to właśnie powinno spowodować ponowną instalacje systemu z partycji recovery (powinno być okienko z opcją: "przywróć system w całości do ustawień fabrycznych", czy jakoś tak). Jeśli dzieliłeś dysk na partycje samemu czy robiłeś coś takiego to prawdopodobnie ten sposób nie zadziała. Wtedy w eRecovery wejdź w "wykonaj kopie zapasową" i tam powinna być opcja utworzenia płyty z systemem do przywrócenia. Po nagraniu płyty, zainstaluj z niej system. Ja za bardzo nie kumam tego tematu ale zrobilem jakies 4h temu recovery na dysk przenosny i wywalilem wszystkie dane. Zostawilem tylko steam i dead island i pare programow... Po wcisnieciu alt i f10 przenioslo mnie to Naprawiania problemow windowsa. Robilo sie to przez jakies 15min i komp sie normalnie uruchomil. Jezeli chodzi o robienie partycji innych rzeczy to ja nic nie robilem ani nie kombinowalem. Laptop od nowosci byl jaki byl. A przypomnialo mi sie jeszcze. Ogolnie jak robilem defragmentacje dyskow to byly 3. C,E i wlasnie jakis recovery kotorego tez fragmentowalem Edytowane 15 Luty 2012 przez jaca17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tassiek 4 Napisano 17 Luty 2012 Wtedy w eRecovery wejdź w "wykonaj kopie zapasową" i tam powinna być opcja utworzenia płyty z systemem do przywrócenia. Po nagraniu płyty, zainstaluj z niej system. A tego próbowałeś? (eRecovery to taki program Acera do zarządzania recovery) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaca17 0 Napisano 17 Luty 2012 tak... wypalilem plytke ze sterownikami i aplikacjami. za to nie moge zrobic nic innego bo wszedzie wyskakuje mi ten komunikat: dysku twardego nie skonfigurowano do domyslnych ustawien fabrycznych. dupa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tassiek 4 Napisano 18 Luty 2012 W takim razie ja wymiękam. Chyba znalazłem rozwiązanie twojego problemu o TU, ale ja nigdy tego nie robiłem, więc niestety Ci z tym nie pomogę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach