Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
patryq

Komputer do 7000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!!. Mam zamiar kupić sobie komputer z monitorem, myszką, klawiaturą,słuchawkami i podkładką za max 7000 zł. Ma on być przeznaczony do gier i użytku domowego. Oto moja propozycja:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=65802&s=58733&s=49585&s=68490&s=60173&s=24112&s=55803&s=56713&s=68335&s=53391&s=66150&s=40151&s=67932&s=40753&s=64238&s=59994

+ zalman mic1

Szczególnie zastanawia mnie Jakiej firmy kartę graficzna wybrać.

Pomóżcie mi uciąć 300 zł.

Proszę o naniesienie poprawek wraz z uzasadnieniem. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chcesz zejść z ceny, możesz wziąć mniejszy dysk, np 500 GB, ew. płytę zmienić na Pro3, również ASRocka. 8 GB RAM-u zapewne nie wykorzystasz, stówa więcej w kieszeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co Ci taki cooler? Przecież te procesory są zawsze chłodne, może SilientiumPC Fera, a nawet Spartan starczą. Pamięci niepotrzebnie kupujesz z radiatorami. Kup jakieś zwykłe Goodramy 2x4 GB 1333 MHz, nie odczujesz żadnej różnicy. Kręcenie pamięci na Sandy Bridge nie ma większego sensu. Z 200 zł za memki zrobi Ci się 120-130. Szkoda też kasy na te Sennki, bo różnicy między nimi, a modelem HD 201 (którego zresztą mam i sobie chwalę) są minimalne. Płyta taka, jaką wybrał Wistler.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcę jeszcze żeby bylo cicho. czy ten silentumpc fera jest cichy???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, czy jest cichy. Nie jest głośny, już o wiele mniejszy Spartan nie dokucza, a Fera jest większa. Zresztą zawsze możesz dokupić (jeśli nie będą Ci pasowały dźwięki) inny wentylator. Ewentualnie znajdź Zalman Performa, też bardzo dobre i przystępne cenowo chłodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...