ti_ny 0 Napisano 18 Listopad 2011 Witam szukam komputera do gier budżet 9-11 tys interesuje mnie komputer : z dyskiem sdd i hdd powyżej 1tb procesor intela + chłodzenie- intel i7 2600k czy może i7-980X a może jakiś inny karta graficzna: gtx580 czy hd 6990 ale prosiłbym abyście zaproponowali jeszcze parę modeli do tego płytę główna, zasilacz, nagrywarkę blu-Ray, obudowę (ale to już sam sobie dobiorę ) oraz interesuje mnie monitor powyżej 24" z tv z góry dziękuje za pomoc no i oczywiście ram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk1999 17 Napisano 20 Listopad 2011 Raczej wziąłbym 2600k i do tego jakieś fajniejsze mobo (np. Asus Sabertooth P67). Co do dysku SSD, to pomyśl o Crucialu m4 128 lub 256 GB. Jeśli chodzi o RAM, to spokojnie starczy jakiś niedrogi zestaw 2x4GB 1600 CL9 (np G.SKILL RipjawsX 1600 CL9). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bachcomp 0 Napisano 20 Listopad 2011 Za te pieniądze można wybrać naprawdę fajny sprzęt. Jeśli o monitor chodzi to mogę polecić Samsunga B2430HD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ti_ny 0 Napisano 21 Listopad 2011 (edytowane) a jaką grafikę ? hd6990 czy może 2x gtx 580 ? a może poczekać chwilkę na te nowe radeony 7000 ? Edytowane 21 Listopad 2011 przez ti_ny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tassiek 4 Napisano 21 Listopad 2011 (edytowane) Ja też mam zamiar kupić grafę, ale z trochę niższej półki cenowej i postanowiłem poczekać na serie 7000. Jeśli Ci się nie śpieszy to możemy poczekać razem, tylko obawiam się, że zanim wyjdzie i będzie dostępny 7990 to trochę potrwa EDIT: Przeczytaj to. Edytowane 21 Listopad 2011 przez tassiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Napisano 21 Listopad 2011 @up Z tym, że to niepotwierdzone przez nikogo informacje. AMD ani partnerzy nie wypowiedzieli się jeszcze w ogóle o tym, jak będą wyglądać karty. Mówi się nawet, że mogą być odgrzewane kotlety i to nie tylko w low end, ale także w przypadku średniej i średnio wysokiej półki cenowej. Prawda, można czekać, ale jakby nie patrzeć może to być 4-5 miesięcy. Ogólnie lepiej brać (jeśli w ogóle) HD6990. Druga karta (jak w SLI) bardzo mocno podwyższa temperaturę w obudowie. Tutaj też jest oczywiście ciepło, ale obieg powietrza jest zdecydowanie lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach