Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
ti_ny

Komputer do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukam komputera do gier budżet 9-11 tys interesuje mnie komputer :

z dyskiem sdd i hdd powyżej 1tb

procesor intela + chłodzenie- intel i7 2600k czy może i7-980X a może jakiś inny

karta graficzna: gtx580 czy hd 6990 ale prosiłbym abyście zaproponowali jeszcze parę modeli

do tego płytę główna, zasilacz, nagrywarkę blu-Ray, obudowę (ale to już sam sobie dobiorę :) )

oraz interesuje mnie monitor powyżej 24" z tv

z góry dziękuje za pomoc :)

no i oczywiście ram :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej wziąłbym 2600k i do tego jakieś fajniejsze mobo (np. Asus Sabertooth P67).

Co do dysku SSD, to pomyśl o Crucialu m4 128 lub 256 GB.

Jeśli chodzi o RAM, to spokojnie starczy jakiś niedrogi zestaw 2x4GB 1600 CL9 (np G.SKILL RipjawsX 1600 CL9).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za te pieniądze można wybrać naprawdę fajny sprzęt. Jeśli o monitor chodzi to mogę polecić Samsunga B2430HD ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaką grafikę ? hd6990 czy może 2x gtx 580 ? a może poczekać chwilkę na te nowe radeony 7000 ?

Edytowane przez ti_ny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam zamiar kupić grafę, ale z trochę niższej półki cenowej i postanowiłem poczekać na serie 7000. Jeśli Ci się nie śpieszy to możemy poczekać razem, tylko obawiam się, że zanim wyjdzie i będzie dostępny 7990 to trochę potrwa smile.png

EDIT: Przeczytaj to.

Edytowane przez tassiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Z tym, że to niepotwierdzone przez nikogo informacje. AMD ani partnerzy nie wypowiedzieli się jeszcze w ogóle o tym, jak będą wyglądać karty. Mówi się nawet, że mogą być odgrzewane kotlety i to nie tylko w low end, ale także w przypadku średniej i średnio wysokiej półki cenowej. Prawda, można czekać, ale jakby nie patrzeć może to być 4-5 miesięcy.

Ogólnie lepiej brać (jeśli w ogóle) HD6990. Druga karta (jak w SLI) bardzo mocno podwyższa temperaturę w obudowie. Tutaj też jest oczywiście ciepło, ale obieg powietrza jest zdecydowanie lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...