Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
zalogujsietu

komputer do footbal managera na parę lat

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym złożyć komputer na którym pójdzie mi spokojnie Football Manager 2012. Obecnie mam najprostszy zestaw Dell`a ze zintegrowaną kartą graficzną procesorem Pentium4 3 GHz i 1 Mb ramu, który ma już 5 lat. Używam windowsa XP bo 7 to byłaby masakra dla mojego komputera. FM 2011 chodził mega wolno.

Czy ktoś mógłby mi doradzić jakąś konfiguracje żebym mógł używać Windowsa 7 (właściwie to za niedługo już chyba 8) a co najważniejsze pograć w Football managera. Budżet do 2000 złotych. Zależy mi na zestawie który nie będzie rzęził przez następne powiedzmy 5 lat gdy zapodam mu Football Managera na windowsie 8 powiedzmy. Dobrze by było gdyby była karta z wyjściem HD i płyta z USB3 jeśli to możliwe w tym budżecie.

Z góry dziękuję za pomoc.

Wymagania minimalne FM2012 :

Procesor - 1.4 GHz dla XP, 2.0 GHz i dla Visty/W7, obsługiwane procesory Intel Pentium 4, Intel Core, AMD Athlon (lub szybsze)

Pamięć RAM – 512 MB dla XP, 1 GB dla Visty/W7

Memory

Dysk twardy – 2 GB wolnej przestrzeni

Karta graficzna - Nvidia FX 5900 Ultra, ATI Radeon 9800 i Intel 82915G/82910GL (lub lepsze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebujesz samej "skrzynki", tak?

Generalnie jest parę rozwiązań, na chwilę obecną bardzo fajnie wygląda opcja z FM1: Athlon II X4 631 + ASUS F1A75-V PRO (z 6x SATA 3.0 i 4x USB 3.0). W przyszłości jednak może być problem z wymianą na wyraźnie mocniejszy procesor. Do tego fajna buda Zalmana i 8 GB RAM. KLYK (2005 zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaofftopuję troszkę - kiepski czas na kupowanie komputera, bo ceny dysków są właśnie ponad dwukrotnie wyższe. Wszystko przez pozamykane fabryki WD i Seagate w Tajlandii, która jest głównym eksporterem.

Taka dygresja przyszła mi do głowy, jak zobaczyłem cenę 399 zł za 500GB WD. Jeszcze niedawno dałoby się kupić spokojnie za 200 zł, a teraz powariowali... Branża IT spekulacją stoi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko wiesz... to się nie zmieni w tydzień czy dwa. Coś czuję, że obecne ceny przetrzymają święta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie masz rację. To będą piękne święta dla handlowców... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...