oldpunk77 0 Napisano 23 Październik 2011 Witam. Mój problem jest następujący.Kupiłem niedawno orginalną grę Rage w sklepie internetowym w Polsce i nie mogę jej aktywować w innym kraju ( mieszkam w Szwecji) .Steam po wpisaniu mojego kodu z pudełka wywala komunikat że ten klucz nie działa na terenie tego kraju.Na pudelku oczywiscie jest informacja o tym że produkt działa tylko w danym państwie,ale sklepy internetowe o tym nie informują.Nie chce mi się teraz odsyłać gry z powrotem bo było by to nieopłacalne.Czy wiecie jak rozwiązać ten problem z aktywacją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Napisano 24 Październik 2011 Możesz spróbować pisać do pomocy technicznej Steam wysyłając im skan dowodu zakupu i klucza do gry. Z tym, że to tylko od ich dobrej woli i chęci będzie zależało, czy aktywują Ci tą grę. Blokady regionalne są po to, żeby nie było możliwości kupna taniej. W Polsce jest o tyle dobrze, że pod nasz region podciągają Ukrainę, a czasem i Rosję dzięki czemu klucze na tamte rynki działają i u nas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach