Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
julas

karta dźwiękowa w laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

1. Witam! Mam zamiar kupić laptopa i lubię sobie czasami bawić w fruity loopsie, czy w innych programach. Chodzi mi o laptop z w miare dobrą kartą dźwiękową, ale także żeby pożna było pośmigać w fajne gierki :) Co polecacie? Nie chodzi mi tu o jakąś Mega ekstra kartę dźwiękową, lecz taką, żeby dźwięk był w miare czysty.

2. Czy lepiej szukać lap topa z dobrymi kartami dźwiękowymi, czy kupić normalny lap top i dokupić do niego oddzielną kartę dźwiękową?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W laptopie nie uświadczysz karty dźwiękowej do masteringu i tworzenia dźwięku...

Zasadnicze pytanie jaki masz budżet?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz dokupić kartę osobno, na USB czy na co tam można jeszcze kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

budżet koło 3500.

Czytalem na innych forach troche i doszedlem do wniosku ze trzeba kupic oddzielnie karte dźwiękową. Wiięc kupię lap topa za około 3000 i za kilka stów jakąś kartę dźwiękową! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel ostatnio Fast Track Pro do komputera, również się bawi w tego typu sprawy. Podpiąłem się z wiosłem, on z mikrofonem i live lecieliśmy jakieś cuda i dziwy (w tle fruit, adobe audition, czy co tam sobie wolisz). Zabawa przednia. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten przedział cenowy to np.:

E-MU 0204 USB

ESI U46 XL USB

Presonus Audiobox USB

czy wspomniana wyżej: M-Audio Fast Track Pro

Swego czasu była na rynku E-MU 0404 USB, ale chyba już jej nie produkują (może gdzieś jeszcze dostaniesz)

Przyjrzy się ilościom wyjść / wejść i jakiego są rodzaju. Jeżeli zależy Ci na wzmacniaczu mikrofonowym / słuchawkowym to też prześwietl powyższe pozycje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...