Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Geo

Blackberry 9300 (Curve) - problem: samoczynne restarty

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni jestem szczęśliwym (?) użytkownikiem telefonu firmy RIM - Blackberry 9300 (Curve 3G). Niestety, telefon restartuje się samoczynnie, około raz lub dwa razy dziennie, bez żadnej wyraźnej przyczyny (czasem sobie po prostu leży i widzę, jak system Blackberry ładuje się na nowo). Ktoś z Was spotkał się z tym problemem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telefon nowy? Wyłącz wi-fi (jeśli ma ;p) i zobacz, czy wtedy będzie się resetował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telefon jest nowy, a Wifi cały czas jest wyłączone. Gdzieś kiedyś czytałem, że jest jakaś specjalna aplikacja, która automatycznie restartuje Blackberry, żeby zwolnić zasoby, ale ja jej nie instalowałem. A gdyby RIM wpadł na pomysł, by taki samoczynny restart wdrożyć, myślę, że dodaliby stosowną informację...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może przywróć telefon do ustawień fabrycznych i wtedy zobacz. Oczywiście wcześniej kontakty skopiuj na kartę :) Inna możliwość to wgranie nowszej wersji softu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soft jest najnowszy, a praktycznie wszystkie ustawienia są fabryczne - miałem mało czasu na personalizację :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się okazało, oprogramowanie BlackBerry 9300 nie było najnowsze - zostało zmodyfikowane przez T-Mobile i temu automatyczne sprawdzenie aktualizacji nie działało prawidłowo. System operacyjny BlackBerry w wersji 6.0, podwersja 19xx zaktualizowałem do podwersji 2534. Zobaczymy, czy to coś pomoże.

Gdyby ktoś z Was chciał zaktualizować oprogramowanie pomijając modyfikacje operatora telefonicznego, zapraszam na amerykańską stronę BlackBerry:

Jeśli w ciągu trzech dni samoczynny restart nie nastąpi, sprawę uznam za zamkniętą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I znowu samoczynny restart telefonu :/ Głupie BlackBerry :(

PS Wcześniej, przed restartem grałem w WordMole - może to jakaś wskazówka? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A temperaturę telefonu można gdzieś sprawdzić? W HTC mojego brata można i wiem, że przy bardzo intensywnym wykorzystaniu potrafił się sam zrestartować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszukam opcje, ale do tej pory nic takiego nie rzuciło mi się w oczy. Tak czy siak o ile w HTC czuć było ciepło przy intensywnej pracy, w Blackberry nic takiego nie odnotowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny problem z tym telefonem tylko roznica jest taka ze jak juz sie wylaczy jedynym sposobem włączenia go ponownie jest podłączenie go do ładowarki ;/ moze ma ktos pomysl co na to poradzic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...