Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
piotrek1500

Poważny problem z grami na pc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wcześniej zakładałem już temat dot. kompa z którym miałem i nadal mam problem, który objawia się tak: podczas grania w grę np. GTA 4 gram sobie elegancko, nagle komp się wiesza, pojawia się bluescreen i komunikat z błędem "dxgmms1.sys", wygooglowałem i okazało się że u jednych problem z DirectX-em u innych walnięty był dysk, u trzecich zasilacz, a u kogoś innego pamięć RAM. Doradzano mi wcześniej abym wymienił zasilacz, zmieniłem więc z no-name na OCZ STEALTXSTREM 2 400 WATT 80+, wczoraj zamontowałem go, gram sobie dzisiaj myśląc, że wszystko będzie ok i nagle to samo (wcześniej grałem ponad godzinę i nic) test ramu, dysku, karty nic nie wykazały, nie wiem co jest grane proszę o pomoc

PEŁNA SPECYFIKACJA:

płyta Asus M2N68-AM-SE2

procek: AMD Athlon X2 250 2x 3.0 ghz nie podkręcany

karta ATI RADEON HD 6570 512 mb ddr 5 nie podkręcana

dysk 500 gb

zasilacz OCZ StealthXStream 2 400W 80+ PSU 120mm

RAM 2 sloty 1x 1 gb Kingston DDR2 800 + 1x 2gb DDR 2 800 firmy Exlair ? coś takiego

Windows 7 32 bit

Jeśli ktoś ma pomysły co jest nie tak proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj jeszcze zasilacz. I jakie to są problemu, bo to co napisałeś "objawia się tak: podczas grania w pamięć RAM." jest dla mnie raczej niezrozumiałe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory jakiś błąd

Witam, wcześniej zakładałem już temat dot. kompa z którym miałem i nadal mam problem, który objawia się tak: podczas grania w grę np. GTA 4 gram sobie elegancko, nagle komp się wiesza, pojawia się bluescreen i komunikat z błędem "dxgmms1.sys", wygooglowałem i okazało się że u jednych problem z DirectX-em u innych walnięty był dysk, u trzecich zasilacz, a u kogoś innego pamięć RAM. Doradzano mi wcześniej abym wymienił zasilacz, zmieniłem więc z no-name na OCZ STEALTXSTREM 2 400 WATT 80+, wczoraj zamontowałem go, gram sobie dzisiaj myśląc, że wszystko będzie ok i nagle to samo (wcześniej grałem ponad godzinę i nic) test ramu, dysku, karty nic nie wykazały, nie wiem co jest grane proszę o pomoc

PEŁNA SPECYFIKACJA:

płyta Asus M2N68-AM-SE2

procek: AMD Athlon X2 250 2x 3.0 ghz nie podkręcany

karta ATI RADEON HD 6570 512 mb ddr 5 nie podkręcana

dysk 500 gb

zasilacz OCZ StealthXStream 2 400W 80+ PSU 120mm

RAM 2 sloty 1x 1 gb Kingston DDR2 800 + 1x 2gb DDR 2 800 firmy Exlair ? coś takiego

Windows 7 32 bit

Jeśli ktoś ma pomysły co jest nie tak proszę o pomoc

Edytowane przez luk1999
Połączenie postów, poprawienie treści

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej Elixir.

Na początek to ściągnąłbym HyperPi i przeliczył próbkę 32M, bo coś czuję, że problem może stanowić dobór RAM-u.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Odinstaluj i zainstaluj aktualne sterowniki od karty graficznej.

2. Przeprowadź diagnostyke DirectX, możesz też go zaktualizować.

3. Zainstaluj wszelkie krytyczne poprawki z windows Update.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak: luk1999: pobrałem HyperPi odpaliłem co kazałeś, ale program się zawiesza (brak odpowiedzi), TomTom wszystko jest wykonane jak napisałeś, niestety dalej to samo, generalnie problem uległ lekkiej zmianie tzn zamiast blue screena na przemian pojawia się on a także czasem zamiast niego gra się crashuje (wywala do windows)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...