Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Mariek

Komputer do gier za 2800zł-3500zł bez monitora

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem kupić nowy komputer... takk w końcu !! :D Ten z którego piszę ma już ok. 8 lat więc staruszek :l

Więc mieszkam w okolicach Mikołowa/ śląsk /.

Poradźcie mi jakiś dobry komputer od 2800zł-3500zł m.n. więcej nie, aha no i bez monitora.

Szczerze nie znam się na komputerach chciałbym aby ten komputer był idealny dla gier które właśnie są na EMPIKOWYCH półkach.

Np. Assasin Broderhood czy no nie wiem Gta 4, mafia 2, dirt 3, crysis 2, cod black ops itp. żeby gry chodziły płynnie

Ehh nawet nie wiem czym się różni karta grafy zintegrowana, szczerze wydaje mi się po nazwiee że do dupy.

Ale czekam na wasze propozycje.

Edytowane przez luk1999
Poprawienie tytułu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja propozycja :-). Sklep www.agito.pl

5km4hc.jpg

1.) Obudowa

2.) Zasilacz

3.) Płyta

4.) Procesor

5.) Pamięci

6.) Karta Graficzna

7.) CD-DVD RW

8.) Dysk

Edytowane przez Aser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma sensu umieszczania w tym zestawie procesora i7 2600K z obsługą HT ( gry wykorzystujące wielowątkowość są na dzień dzisiejszy w fazie projektowania ) jeżeli nie podkręcasz procesora to proponuję i5 2400 , tym bardziej ,że różnica między i5 2500K - bez podkręcania to tylko 4-5 klatek. ASER ​nie uwzględniłeś w swoim zestawie chłodzenia ,bo to boxowe ( fabryczne ) jest niewystarczające , brak w nim napędu optycznego , różnica pomiędzy pamięciami o taktowaniu 1333MHz a 1600MHz to tylko 0,1 - 1,5% - szkoda generować wydatki ..

Proponuję następujący zestaw :

screenshot019st.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autor nie odpowiada więc odp za niego. Posiadam Hyundai B90D 19' i chcę kupić jakieś 23-24 cale z DVI i HDMI by jednocześnie mieć w zasięgu ręki PS3. Czy jak podłączę PS3 przez HDMI do monitora to dźwięk będzie z głośniczków monitora czy będę musiał zaopatrzyć się w zew. głośniki do pleya?. Logicznym jest, że będzie z głośniczków monitora, ale sam nie wiem. Generalnie wiem, że proponowanie i7 2600K obecnie trochę mija się z celem, ale mimo to zaproponowałem autorowi i7 2600K wnioskując, że często kompa nie zmienia "Ten z którego piszę ma już ok. 8 lat więc staruszek" ;-). Jakbym zmieniał kompa co 5-6 lat to pewnie kupiłbym i7, ale Sam ostatnio kupiłem i5 750 za 350zł bo zmieniam co 2-3 lata.

Edytowane przez Aser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aser ile możesz wydać pieniędzy na monitor ? Jeżeli monitor ma wbudowane głośniki i złącze HDMI to dźwięk będzie z głośników . Złącza DVI ( sygnał cyfrowy ) oraz D-Sub (sygnał analogowy) przesyłają tylko obraz , złącze HDMI przesyła ( cyfrowo) dźwięk + obraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na DVI-D + przejściówka do HDMI też można przesyłać dźwięk, więc to co piszesz nie jest regułą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak. Z racji niespodziewanych wydatków czekam na raty 0% w komputroniku i tam coś nawet do ~900zł wybiorę.

Edytowane przez Aser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na DVI-D + przejściówka do HDMI też można przesyłać dźwięk, więc to co piszesz nie jest regułą.

nie łapmy się za słowa....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nikogo za nic nie łapię :) Mówię tylko, że od czasu do czasu da się przesyłać dźwięk przez DVI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...