tomaj6151 0 Napisano 17 Lipiec 2011 Pewien czas temu zaczęły mnie denerwować duże odstępy między ikonkami na pulpicie, więc zgłaszam się z prośbą o pomoc, jak mogę zmienić ten odstęp? Screen shot P.S. Dodam, że ten odstęp mi się zrobił, gdy zainstalowałem program, który zmieniał skórkę itp. do windows 7, (Mam windows xp) myślałem, że jak go odinstaluje wszystko wróci do normy, a nie wróciło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CzarnaEtc. 0 Napisano 17 Lipiec 2011 Próbowałeś zmieniać rozdzielczość ekranu,bądź wielkość ikon? Mi nie raz się tak zrobiło i po zmniejszeniu rozdzielczości ekranu i zastosowaniu zmian i ponownym powrocie do największej rozdzielczości wszystko wróciło do normy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaj6151 0 Napisano 17 Lipiec 2011 Niestety, żaden z tych sposobów mi nie działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk1999 17 Napisano 17 Lipiec 2011 Nie masz przypadkiem przestawionego rozmiaru czcionek na 120dpi? Ustawiało to się gdzieś w zaawansowanych ustawieniach ekranu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaj6151 0 Napisano 23 Lipiec 2011 Mój rozmiar czcionek jest "Rozmiar normalny (96 dpi)" PS. Sorki, że nie pisałem, ale mnie w domu nie było ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Napisano 23 Lipiec 2011 (edytowane) Do samych odstępów musisz edytować wartości w rejestrze: HCU\Control Panel\Desktop\WindowMetrics Wartości: IconSpacing i IconVerticalSpecing. Jak chcesz zmniejszyć to o ile pamiętam musisz te wartości też zmniejszać, mając na uwadze że są to wartości ujemne. Pamiętaj również że po każdej zmianie należy zrestartować system by było widać efekt. Edytowane 23 Lipiec 2011 przez TomTom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach