Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
tomaj6151

Hide My IP

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy zmieni mi się IP na inne, to internet strasznie wolno mi chodzi, dlaczego tak jest? Jak można to naprawić, żeby internet był w miarę tak szybki jak na normalnym IP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to znaczy strasznie wolno chodzi? Prędkość DL/UP jest niższa? Co to za łącze? Posiadasz routera czy zwykły modem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neta mam 5 mb/s, no gdy kliknę przycisk "Hide IP" jest proces zmieniania IP a gdy się załaduję wchodzę do internetu i strona która ładuje się normalnie, to teraz ledwo się ładuje. Posiadam zwykły modem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hide IP? A gdzie owe Hide IP się znajduje? Korzystasz z jakiejś dziwnej aplikacji?

Wciąż nie napisałeś jaki dostawca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Program "Hide My IP"(testowy na 3 dni.), dostawca internetu to INEA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nic dziwnego, że wolno działa....

Poczytaj jak ta aplikacja działa - w momencie skorzystania z tej funkcjonalności (co do której skuteczności można mieć wątpliwości) cały ruch z twojego komputera jest najpierw kierowany do ich serwerów, a dopiero później do odpowiedniej witryny, itp. W efekcie strony działają wolniej. Dlaczego działają wolniej? Prosta sprawa - serwery przez które kierowany jest ruch są za bardzo oddalone albo na tyle mało wydajne (przeciążone), że internet działa zauważalnie wolniej.

Przykładowo:

Łączysz się z wp.pl

Lokalizacja serwera wp.pl - POLSKA

Twoja lokalizacja - POLSKA

Lokalizacja serwera pośredniczącego: np. USA

W takim przypadku, jeżeli korzystasz z tej aplikacji to połączenie w (upraszczając) wygląda tak:

Ty (POLSKA) => Serwer Hide-My-IP (USA) => Serwer wp.pl (POLSKA)

Odpowiedź jest transmitowana taką samą drogę (tylko w drugą stronę)

W normalnym przypadku ruch jest kierowany w obrębie granic PL.

Jeżeli w tej magicznej aplikacji nie można zmienić serwera pośredniczącego (np. z lokalizacją w Europie, najlepiej jak najbliżej Polski) to raczej nie masz co marzyć, że prędkość działania będzie zadowalająca.

Ogólnie wszelkiego rodzaju narzędzia, które zapewniają anonimowość posiadają wady (dodatkowy narzut transmisji - wolniejszy DL/UP, duży rozrzut serwerów, etc.)

// edit:

http://www.hide-my-ip.com/iplocations.shtml - lista serwerów...

Możesz pokombinować, ale jak to się odbije na przyśpieszenie to musisz już sprawdzić empirycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wyjaśnienie, niestety nie można zmienić (Może można, ale nie wiem jak), ale czy jest jakiś program do zmiany IP z serwerami jak najbliżej Polski? Jeśli tak, to bardzo proszę o nazwę :)

Edytowane przez tomaj6151

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...