Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Jarek1222200

Kod 10 napęd CD/DVD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z nagrywarka CD/DVD gdy włączę komputer nie pokazuje mi się napęd CD/DVD (zniknął) czego to przyczyna? a gdy sprawdzam w menadżer urządzeń jest obok napędu żółty wykrzyknik a podczas przywrócenia sterownika od napędu pojawia się komunikat kod 10... . Próbowałem podłączyć inny napęd i inny chodzi normalnie bez problemu. Próbowałem też tego:

1.Kliknij Start.

2.W polu wyszukiwania wpisz "regedit" (bez cudzysłowiów) i enter oczywiście.

3.Jak już będziesz w edytorze rejestru, znajdź następujący klucz (poniżej)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11*CE-BFC1-08002BE10318}

4.Rozwiń klucz, a po prawej stronie, wśród innych znajdź "UpperFilter " i "LowerFilter", na każdym z nich kliknij prawym przyciskiem wybierając opcję Usuń. Na pytanie czy na pewno oczywiście Tak.

5.Teraz restart kompa i powinno wszystko grać.

I niestety nic nie mam tam tych plików "UpperFilter " i "LowerFilter". Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawdziłeś czy fizycznie jest z nim coś nie tak ? Poluzował sie kabel bądź jest po prostu odinstalowany z systemu..?

Dla pewności posprawdzaj.

Warto też posprawdzać pod katem wirusów. Albo dodatkowo programy antyszpiegowskie warto użyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tak dawno miałem ten sam problem i również bawiłem się w edytowanie rejestru, co nie przyniosło żadnego efektu. Okazało się, że pomógł sam Microsoft - http://support.microsoft.com/fixit/pl Nie spodziewałem się, że kiedykolwiek te magiczne narzędzia dedykowane w gruncie rzeczy laikom komputerowym, mi się przydadzą, a tu proszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...