Jarek1222200 0 Napisano 7 Lipiec 2011 Witam mam problem z nagrywarka CD/DVD gdy włączę komputer nie pokazuje mi się napęd CD/DVD (zniknął) czego to przyczyna? a gdy sprawdzam w menadżer urządzeń jest obok napędu żółty wykrzyknik a podczas przywrócenia sterownika od napędu pojawia się komunikat kod 10... . Próbowałem podłączyć inny napęd i inny chodzi normalnie bez problemu. Próbowałem też tego: 1.Kliknij Start. 2.W polu wyszukiwania wpisz "regedit" (bez cudzysłowiów) i enter oczywiście. 3.Jak już będziesz w edytorze rejestru, znajdź następujący klucz (poniżej) HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11*CE-BFC1-08002BE10318} 4.Rozwiń klucz, a po prawej stronie, wśród innych znajdź "UpperFilter " i "LowerFilter", na każdym z nich kliknij prawym przyciskiem wybierając opcję Usuń. Na pytanie czy na pewno oczywiście Tak. 5.Teraz restart kompa i powinno wszystko grać. I niestety nic nie mam tam tych plików "UpperFilter " i "LowerFilter". Proszę o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxsp2 0 Napisano 24 Sierpień 2011 A sprawdziłeś czy fizycznie jest z nim coś nie tak ? Poluzował sie kabel bądź jest po prostu odinstalowany z systemu..? Dla pewności posprawdzaj. Warto też posprawdzać pod katem wirusów. Albo dodatkowo programy antyszpiegowskie warto użyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gertrud 0 Napisano 25 Sierpień 2011 Nie tak dawno miałem ten sam problem i również bawiłem się w edytowanie rejestru, co nie przyniosło żadnego efektu. Okazało się, że pomógł sam Microsoft - http://support.microsoft.com/fixit/pl Nie spodziewałem się, że kiedykolwiek te magiczne narzędzia dedykowane w gruncie rzeczy laikom komputerowym, mi się przydadzą, a tu proszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach