mathiasmm 0 Napisano 6 Lipiec 2011 (edytowane) Witam ! Za parę dni mam przeprowadzkę i właśnie załatwiam sprawę internetu. Chcę wziąć Neostradę 2 Mb/s z routerem Combo ZTE. Komputer stacjonarny będzie piętro wyżej w stosunku do routera. Rozglądałem się za bezprzewodowymi kartami sieciowymi, i znalazłem coś w moim zasięgu cenowym: TP-LINK TL-WN321G, i chciałbym się was spytać, czy taka karta pod USB będzie "kompatybilna" z takowym routerem. Jeżeli nie, to podajcie jakieś inne do 50 zł Pozdrawiam, Mateusz. Edytowane 6 Lipiec 2011 przez mathiasmm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 6 Lipiec 2011 Jeżeli router posiada interfejs radiowy (WiFi) to praktycznie każda karta powinna być OK (kwestie niekompatybilności to loteria, ale rzadko takie przypadki się zdarzają). Osobiście na twoim miejscu brałbym coś z zewnętrzną anteną - np. http://www.komputronik.pl/product/66440/Sprzet_komputerowy/Sieci_i_komunikacja/TP_Link_karta_Wi_Fi_USB_54Mb-s_RP_SMA_TL_WN422G.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathiasmm 0 Napisano 7 Lipiec 2011 (edytowane) Mam jedynie nadzieję, że będzie obsługiwana przez Windows 7. Dziękuję, i pozdrawiam. Z pewnością odwiedzę forum i pomogę rozwiązywać pytania, jeżeli będę znał na nie odpowiedź. Edytowane 7 Lipiec 2011 przez mathiasmm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 7 Lipiec 2011 Jest jak najbardziej obsługiwana - sterownik dostępny na stronie producenta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach