Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
ShitHappen

Przyspieszanie sprzetu

Rekomendowane odpowiedzi

Wyłaczylem przyspieszanie sprzetu w opcjach monitora Ustawienia > Zaawansowanie > Rozwiazanie problemow i teraz gdy wlaczam komputer i maja sie ladowac ikonki i wszystko,obraz poprostu staje nie moge wlaczyc opcji monitora widze tylko kursor i moja tapete. Da rade zmienic ustawienia w normalnym trybie z trybu awaryjnego? A jesli tak to jak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

F8 podczas startu komputera (zaraz po POST, a przed pokazaniem się loga Windows). Wtedy będziesz mógł wybrać tryb awaryjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pytalem jak wlaczyc tryb awaryjny ( u mnie F5) tlyko jak przywrocic ustawienia w trybie normalnym z awaryjnego ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz przywrócić system do wcześniejszego stanu. Zamiast trybu awaryjnego możesz jeszcze wyłączyć kompozycje wizualne lub uruchomić w 256 kolorach (jaki system w ogóle?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pytalem jak wlaczyc tryb awaryjny ( u mnie F5) tlyko jak przywrocic ustawienia w trybie normalnym z awaryjnego ;p

Na jakiego użytkownika logujesz się w trybie awaryjnym? Na Administratora czy na swój profil z którego normalnie korzystasz? Zasadniczo wszelkie zmiany dokonane w awaryjnym powinny działać w trybie normalnym. Możliwe, że z jakiegoś powodu niemożliwe jest włączenie pełnej akceleracji sprzętowej.

Spróbuj ustawić przyspieszenie za pomocą rejestru:

HKLM\SYSTEM\ControSet001\Control\Video\{xxxxxxxxxxxx...x}\0000

poszukaj klucza acceleration.level zapewne będzie on miał jakąś wartość i go usuń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...